9. listopadu 2016 • 09:28

Rukavice dolů! Faksa se poprvé v NHL popral a Dallas odjel s ostudou

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Měli být favority na Stanley Cup a vlastně jimi ještě být mohou. Pokud se tedy proberou z mizerného startu do sezony. Hokejisty Dallasu na začátku ročníku potrápilo několik zraněných hráčů a forma stále nikde. Další sprcha přišla v úterý ve Winnipegu, kde Stars inkasovali osmkrát. Frustrace byla na hráčích z Texasu vidět celý zápas a strhlo se několik rvaček. Svou premiérovou v NHL zvládl i český reprezentant Radek Faksa.



Ve Winnipegu se hrálo od podlahy od začátku zápasu. Počet hitů ve statistice není vyšší než v ostatních zápasech, ale některé byly tvrdší, než je NHL v současné době zvyklá. A když do klece Dallasu padal jeden puk za druhým, frustrace hráčů soupeře narůstala.

Za stavu 6:1 pro Jets se rozhodl svou postavu využít také český reprezentační útočník Radek Faksa a díky tomu si poprvé v životě zkusil, jaké to je poprat se v NHL. Terčem jeho nájezdu byl menší švédský zadák Tobias Enström, kterého Faksa dohrál u mantinelu. Což o to, střet to byl čistý, ale útočník Dallasu nebyl první, kdo si na Enströma v zápase dovolil a jeho defenzivní parťák Tyler Myers se rozhodl trestat.

VIDEO: Faksova první bitka v NHL

Faksa sice měří 190 centimetrů, jenže nováček roku 2010 měří přes dva metry a v ranařských soubojích je zkušenější. Bylo to poznat. Myers rozdával údery, český hokejista ale využil lepší pozice a brzy s Kanaďanem sekl o zem. To byla jeho největší výpomoc v zápase, Myers totiž k trestu za rvačku dostal ještě dvě minuty za sekání a Dallas přesilovou hru využil k tomu, aby snížil na 2:6.

Jenže Winnipeg pak přidal další dvě trefy a Stars jeli domu s ostudou. „Od začátku do konce to bylo z naší strany pěkně trapné," řekl po utkání kapitán hostí Jamie Benn. „Odehráli jsme tady otřesný zápas," kroutil hlavou.

Dallas poprvé inkasoval už ve 4. minutě a srazila ho hlavně druhá část hry. Po 40. minutách byl stav 6:1 pro domácí a vlastně už nebylo o co hrát. „Tohle je dno, o moc horší už být nemůžeme. Musíme se podívat do zrcadla a zjistit, co všechno musíme udělat lépe," řekl pro NHL.com vítěz kanadského bodování z roku 2015, který ale letos zatím vstřelil jen dvě branky.

VIDEO: Sestřih utkání Winnipeg - Dallas

MATCH OVERVIEW LEGACY
9. 11. • 02:10
Winnipeg Jets
Winnipeg Jets
8:2
ONLINE
9. listopadu
02:10
Dallas Stars
Dallas Stars
Góly

Domácí: 03:16. Scheifele, 08:46. Laine, 26:51. Laine, 30:07. Laine, 37:09. Daňo, 39:21. Scheifele, 53:49. Copp, 58:16. Lowry

Hosté: 21:30. Eaves, 42:32. Seguin

Sestavy

Domácí: Hellebuyck – Morrissey, Byfuglien, Enström, Myers, Chiarot, Postma – Laine, Scheifele, Ehlers – Connor, Petan, Wheeler – Copp, Lowry, B. Tanev – Daňo, Burmistrov, Thorburn.

Hosté: Lehtonen (31. Niemi) – Lindell, Klingberg, Oduya, Johns, Jordie Benn, Hamhuis, Nemeth – Jamie Benn, Seguin, Eaves – Roussel, Faksa, B. Ritchie – McKenzie, G. Smith, Cracknell – Korpikoski, D. Shore.

Rozhodčí

Lee, Leggo – Miller, Rody

Stadion

MTS Centre, Winnipeg

Winnipeg tým Dallasu pěkně roznesl, na zemi slaví branku Marko Daňo
Winnipeg tým Dallasu pěkně roznesl, na zemi slaví branku Marko Daňo

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud