16. listopadu 2016 • 09:39

Price? Chytne k**** všechno, smál se Jágr. Pak ho překonal lezoucí puk

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Každá série jednou musí skončit, ta, kterou držel Montreal a jeho gólman Carey Price neodolala nájezdu hráčů Floridy. Kanadský tým poprvé v sezoně prohrál na domácím ledě (3:4 v prodloužení) a jeho gólman nedokázal o jedno vítězství vyrovnat klubový rekord, který by činil 11 výher od začátku sezony v řadě. O výsledku navíc rozhodla pěkná gólová haluz.



Florida dotáhla utkání v nabité montrealské hale až do prodloužení a tam rozhodl pokus, kterému se vlastně nedá ani moc říkat střela. Obránce Aaron Ekblad při své vítězné trefě z pozice mezi kruhy zlomil hůl a puk si vycházkovou rychlostí a s jemnou tečí beka dojel až za záda zmateného gólmana. Přitom Price jen chvíli předtím zlikvidoval obrovskou šanci Aleksandra Barkova, který se na něj pokusil vyzrát kličkou s holí mezi nohama.

VIDEO: Kuriózní gól Ekblada v prodloužení

Rekord 11 výher v řadě vytvořil před 89 lety George Hainsworth, Price na něj nakonec o malý kousek nedosáhl. „Bylo by to hezké, ale teď je konec a je čas jít dál," řekl pro NHL.com brankář, který kvůli zranění vynechal valnou část uplynulé sezony a poslední prohru si do včerejšího večera připsal 29. října 2015.

Tenhle chlapík to má v hlavě prostě srovnané, individuální rekordy vždycky vypadají dobře, ale úspěch celku je to, o co každý hokejista stojí. Price nevyjímaje. Každý moc dobře ví, že Canadiens letos cílí na Stanley Cup a s touhle formou na něj mají.

VIDEO: Výtečný Barkov, ještě lepší Price

Brankář Montrealu navíc není jen dobrý brankář za skvělým týmem. Často vytáhne zákrok z říše neskutečných, kanadská média ho dokonce před utkáním srovnávala s Dominikem Haškem a na silné stránky téhle dvojice se zeptala muže skutečně povolaného, Jaromíra Jágra. „Čím hráče zastrašoval on a čím Price? Chytnou k**** všechno," smál se v rozhovoru pro SportsNet.

Český hokejista nebodoval druhý zápas v řadě a v sezoně má na kontě stále pouze jeden gól, Florida ale stejně i bez jeho příspěvku dokázala zvítězit. „Dneska padaly komické góly. V šatně se to probíralo, kluky jsme přesvědčovali, aby posílali víc puků na bránu, často to tam se štěstím padne. A dát 4 góly Priceovi není snadné," těšilo trenéra Gerarda Gallanta.

Nejužitečnější hráč roku 2015 a olympijský vítěz ze Soči sice po utkání byl slovně podpořen svými spoluhráči, sám k sobě hovořil kriticky. Čtyři góly dostal podruhé během uplynulých pěti utkání. „Odehráli jsme hodně slušný zápas a mohli jsme vyhrát, kdybych toho chytil trochu víc," kroutil hlavou.

Spokojenost byla naopak v šatně hostí. Panthers se stále nevrátili do vítězného režimu z posledního ročníku, kosí je zranění, špatná forma některých opor a nesehranost týmu po příchodu mnoha nových tváří v létě. Třeba defenzivní pilíř Aaron Eklbad, který vstřelil vítězný gól, se radoval z branky letos teprve podruhé. A nahrávku zatím nemá žádnou! Teď má šanci se dostat do pohody.

„Luongo nás dneska podržel, na druhé straně Price byl taky fantastický. Bylo to o tom, že jednomu z týmů to tam ve finále spadne a my jsme měli větší štěstí," dodal dvacetiletý kanadský bek.

VIDEO: Sestřih utkání Montreal - Florida

MATCH OVERVIEW LEGACY
16. 11. • 01:30
Montreal Canadiens
Montreal Canadiens
3:4
ONLINE
16. listopadu
01:30
Florida Panthers
Florida Panthers
Góly

Domácí: 02:12. Pacioretty, 24:22. Desharnais, 45:46. Byron

Hosté: 05:04. Petrovic, 15:22. Rau, 37:42. Malgin, 62:59. Ekblad

Sestavy

Domácí: Price – S. Weber, Jemelin, Petry, Markov, Pateryn, Beaulieu – Shaw, Danault, Pacioretty (C) – Gallagher, Galchenyuk, Byron – Carr, Plekanec, Terry – T. Mitchell, Desharnais, Andrighetto.

Hosté: Luongo – Demers, Yandle, Ekblad, Pysyk, Petrovic, Matheson – Jágr, Barkov, Marchessault – R. Smith, Trocheck, J. Jokinen – Sceviour, Malgin, Griffith – Rau, MacKenzie (C), McKegg.

Rozhodčí

Lewis, Meier – Cormier, Kovachik

Stadion

Bell Centre, Montreal

Jaromír Jágr proti Canadiens nebodoval
Jaromír Jágr proti Canadiens nebodoval

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud