17. listopadu 2016 • 18:40

Veterán Jágr proti super mladíkům! Dřív by tolik šancí nedostali, tvrdí

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

V noci se Jaromír Jágr se svou Floridou představí na půdě Toronta. Pro českého útočníka to bude jistě velmi zajímavý zápas. Ve svých 44 letech se totiž postaví proti týmu, jehož hra je založená na dravém mládí a řádí v něm devatenáctiletí Mitchell Marner a Auston Matthews či dvacetiletý William Nylander. Český veterán tak mohl pro zámořská média srovnat současný trend v NHL s dobou, kdy ve slavné soutěži začínal.



Útočník Nazem Kadri je dnes ve svých 26 letech brán za jednoho ze zkušenějších hráčů Toronta. Kanadský centr se přitom narodil přesně den po debutu Jaromíra Jágra v NHL. Mnoho jeho spoluhráčů ještě nebylo na světě.

Ostatně Toronto dnes stojí hlavně na výkonech mladých hráčů. Ať už jde o ještě náctileté nováčky Matthewse a Marnera nebo jen o něco starší borce. Nikoho, kdo by se věkěm Jágrovi jen přiblížil, u Maple Leafs nenajdeme.

Že je Jágr v současné NHL velkou výjimkou, to není neznámá věc. Trend je jasný, kluby sází hlavně na mladé a nejeden hráč po třicítce už jen těžko shání nové angažmá a často končí na farmě.

Česká legenda si ale nemyslí, že by současní mladíci byli o tolik lepší než jeho generace. „V lize dnes hraje opravdu hodně mladých hráčů, dostávají hodně prostoru. Dříve nebylo mladých talentů méně, jen nedostali tolik šancí,“ tvrdí Jágr.

„I když jste byl v draftu nahoře, bylo těžké hrát hned v premiérové sezoně za první tým. V 18 letech máte rychlost, to není problém, ale nemáte sílu. Dřív to bylo hodně o síle. Museli jste být trpělivý a zapracovat na tom. Dnes je to hlavně o rychlosti,“ porovnává.

Faktem je, že v současném týmu Toronta je nejstarším hráčem obránce Matt Hunwick, kterému je 31 let. Jágr, o 13 let starší, se ho a jeho spoluhráče pokusí v noci přelstít. Český útočník by totiž jistě rád rozšířil svou bilanci šesti bodů (1+5) a Florida zase potřebuje body jako sůl.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud