Adam Sušovský
19. listopadu 2016 • 15:28

Strejda Jágr mu změnil život. Snad si mě pamatuje, smál se Nylander

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z TORONTA | Vy jste z Česka? Tak to se určitě budete ptát na Jágra. Devatenáctiletý talent Toronta William Nylander se blížil k rozhovoru s úsměvem od ucha k uchu. A to nejen proto, že Maple Leafs slavili v NHL proti Jágrově Floridě drtivé vítězství 6:1.



Zahrát si proti české legendě, to je pro něj prostě zážitek. V NHL zatím možná ten největší. „Věkový rozdíl mezi námi je neskutečný a na jeho hře to není znát. Je to prostě skvělý hráč, legenda. Byla to zábava,“ vykládal Sportu nadšeně mladý Švéd, který s Jaromírem Jágrem trávil spoustu času v dětství.

Český hokejista je vlastně takový jeho strejda, vážně. A to si vemte, že nebýt české osmašedesátky, třeba by dnes Nylander v NHL vůbec nehrál.

Jeho otec Michael byl dlouhá léta ikonou švédského hokeje a Jágrův dvorní nahrávač v New York Rangers, jeden z jeho nejlepších spoluhráčů v historii. Mladý capart William tehdy s nimi trávil na zimáku spoustu času, a když sotva začínal s hokejem, jeden společný trénink změnil jeho kariéru.

Jaromír Jágr má novou image, na led vyjel s knírem a vlasy staženými do culíku.
Jaromír Jágr má novou image, na led vyjel s knírem a vlasy staženými do culíku.

„Bylo mi deset, když jsem byl s tátou na tréninku. Jágr na mě začal pálit puky a já si uvědomil, že celý život dostávat takové pecky vážně nechci. A tak jsem sekl s postem brankáře a šel do útoku,“ vzpomíná Nylander na moment, kdy si poprvé na ledě zahrál s Jágrem.

Tehdy mu bylo deset a Jágr ho mohl šetřit, v NHL byl nejlépe placeným hráčem, hvězdou první kategorie. Jenže teď už dává zabrat jiným Nylander, veškeré rozdíly jsou smazány. Mezi mantinely NHL válčí v ostrém zápase a mladý Švéd má navrch. V probíhající sezoně nastřílel už pět branek a patří mezi hlavní tahouny útoku Maple Leafs.

„Je to neuvěřitelné, že hrál Jágr proti mému otci a pak i s ním v týmu a teď proti němu hraju já. Je obrovský a silný borec. Všichni to vědí a připravují se na to, ale on stejně pořád válí. Proto je zábava proti němu hrát,“ smál se Nylander, jehož Toronto smetlo Floridu 6:1 a vyhrálo v sezoně i druhý vzájemný zápas.

„K ničemu jsme je nepustili a povedlo se nám všechno, na co jsme sáhli. S Jágrem v kontaktu už dávno nejsem, ale doufám, že si na mě pořád pamatuje,“ mrkl Nylander.

Chystá se svatba desetiletí? Jágr své zásnuby s Veronikou nevyvrátil! - čtěte ZDE »

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud