Jaroslav Kalina
21. listopadu 2016 • 17:45

Barkovova paráda! Jágrův parťák promyslel nájezd a brankáře zmátl

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mazaná finta! Při samostatných nájezdech  se zaskvěl finský centr Floridy Aleksandr Barkov na ledě New York Rangers. Parťák Jaromíra Jágra zmátl švédského gólmana Henrika Lundqvista natolik, že mu podařilo nasměrovat puk do brány a tím tak stvrdil výhru Panthers 3:2 nad New Yorkem.



Urputnou bitvu, kterou Florida sváděla v neděli s Rangers, rozhodovaly za stavu 2:2 až samostatné nájezdy. Domácím z Madison Square Garden se rozstřel vůbec nepovedl. Neprosadil se norský šikula Mats Zuccarello, ani Kanaďan Brandon Pirri, kterého získali Rangers právě od Panthers. Oba hráče vychytal v klidném postoji brankář James Reimer.

Naopak Florida zvládla nájezdy na výbornou. O vítěznou trefu se postaral třiadvacetiletý útočník Vincent Trocheck. Důležitý a velmi kuriózní nájezd však předvedl centr z elitní formace Aleksandr Barkov.

Finský reprezentant vyrazil na Lundqvista pomalu a s klidem. Měl to bravurně promyšlené. Nejdřív chtěl zmást švédského brankáře tím, že si poslal puk na svojí levou brusli. Koutouč si pak odrazil zpět na hokejku, se kterou lehce naznačil, že jde do zakončení.

Když už byl Švéd v rozkleku, tak Fin rychle změnil směr puku, který se pomalu sunul za Lundqvistova záda. Dlouholetá jednička Rangers se pro puk snažila natáhnout, ale bylo už pozdě. Přitom chybělo jen pár centimetrů.

"Zkouším tenhle nájezd už od léta, ale nikdy se mi to pořádně nepovedlo. Řekl bych, že jsem měl proti Henrikovi docela štěstí," přiznal po zápase autor druhé trefy, která pojistila Floridě bonusový bod. Pro Lundqvista byl duel s Floridou již 700. zápasem v NHL. Zásluhou Trochecka a Barkova se však vítězství nedočkal.  

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud