23. listopadu 2016 • 08:23

Hrdost i TOP válečník. Seznamte se s nováčkem NHL Vegas Golden Knights

Autor: jab, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Od sezony 2017/18 si bude fanoušek NHL zvykat na nové pořádky, třicet stávajícíh účastníků se rozšíří o jednoho nováčka, tým z Las Vegas. Budoucí 31. organizace nejlepší hokejové soutěže světa v noci z úterý na středu odtajnila svůj oficiální název i logo. Vegas Golden Knights, tak si budou říkat. Vítejte na mapě, Rytíři!



Vegas Golden Knights znamená v doslovném překladu Zlatí rytíři. Název 31. klubu ligy a jeho logo, jímž je rytířská helma, odhalil v úterý na prostranství Toshiba Plaza před domácím stánkem T-Mobile Arenou v Las Vegas majitel týmu Bill Foley a komisionář NHL Gary Bettman.

"Chtěl jsem mít logo i název, která předznamená úspěch, a to se myslím povedlo," řekl novinářům Foley. Toto logo vyjadřuje vše, na co jsem hrdý a čemu věřím. Představujeme nejvyšší úroveň válečníka - rytíře," dodal Foley, jenž je absolventem vojenské akademie ve West Pointu.

Právě díky své armádní minulosti chtěl mít Foley v názvu rytíře, přičemž uvažoval i o "černých", "pouštních" nebo "stříbrných". Naopak navzdory částečné kritice místních odmítal spojitosti s pověstí města coby Mekky hazardu.

Klubové barvy nového klubu budou ocelově šedá, zlatá, červená a černá. Logo představuje pohled zepředu na rytířskou helmu, jejíž obličejová část tvoří výrazné "V". 

Rada guvernérů přijala tým z Las Vegas do NHL letos v červnu za vstupní poplatek 500 milionů dolarů. Zlatí rytíři budou hrát v nové T-Mobile Areně pro 17.500 diváků, jež byla v jižní části slavného bulváru Strip otevřena letos v dubnu. Její výstavba stála 375 milionů dolarů.

Odtajnění nového loga i názvu sledovalo na Toshiba Plaza přes 5000 zájemců. "Jestli tohle je náznak podpory, které se Golden Knights od fanoušků dostane, je to úžasné, obrovský příslib. Jako NHL jsme velmi potěšeni, že jako nového člena můžeme přijmout právě klub z Las Vegas, Z tohoto města cítím velký hlad po hokeji," řekl Bettman.

NHL se zatím naposledy rozšiřovala v roce 2000, kdy se přidal Columbus Blue Jackets a Minnesota Wild.

Logo představuje pohled zepředu na rytířskou helmu, jejíž obličejová část tvoří výrazné "V".Foto twitter.com

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud