Adam Sušovský
23. listopadu 2016 • 10:10

Přísně tajné! Boston mlčí, proč Pastrňák nehraje. Jeho góly chybí

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z BOSTONU | Tři zápasy bez Davida Pastrňáka, dvě prohry. Vypadá to, že Boston v hokejové NHL postrádá rodící se českou hvězdu a jeho góly víc, než si kdo mohl představit. Co je horší, nikdo přesně neví, proč letos desetigólový kanonýr nehraje. Pastrňák nenastoupil ani do nočního zápasu proti St. Louis (2:3), i když se ráno objevil na týmovém rozbruslení.



Co zápas, to gól. David Pastrňák se v listopadu rozstřílel do životní formy, ve dvaceti letech dupal na čelo tabulky střelců NHL a táhl ofenzívu Bostonu. Poslední tři zápasy ale nehrál a nikdo neví proč.

Nenastoupil ani v noci na středu v zápase se St. Louis, který Boston prohrál 2:3. „Chybí nám,“ přiznal po něm český útočník David Krejčí .

Na sociálních sítích se objevily spekulace o následcích po lehkém otřesu mozku, oficiální vysvětlení klubu je zranění v horní části těla. Kvůli němu je Pastrňák na listině krátkodobě zraněných, ale víc vám v Bostonu nikdo neřekne ani ťuk. Nejmenší tušení, co Pastňákovi je, nemají ani zámořští novináři.

Český útočník se naposledy objevil v sestavě Bruins minulou neděli v Coloradu. I tak s deseti góly stále drží sedmou příčku v tabulce NHL. Zda s týmem odcestuje ke středečnímu zápasu do Ottawy, není jasné.

Jeho současný stav? Momentálně to nejpřísněji střežené tajemství. A to i přesto, že se hokejista objevil na úterním předzápasovém rozbruslení a vše nasvědčovalo tomu, že se do sestavy Bruins v noci vrátí.

David Pastrňák znovu čerpal ze spolupráce s Bradem Marchandem
David Pastrňák znovu čerpal ze spolupráce s Bradem Marchandem

"Lepší se každý den, ale připraven není," vysvětlil trenér Claude Julien. Na slovo skoupý a sakra opatrný byl poté v rozhovoru pro Sport také Pastrňákův parťák David Krejčí. "Co vím, tak začal před třemi dny trénovat sám a dneska s námi byl na rozbruslení," řekl mlživě.

I to potvrzuje, jak pozice Pastrňáka v týmu roste. Svědčí o tom i poslední výsledky. Góly českého talentu Bostonu chybí. Po boku Patrice Bergerona a Brada Marchanda v elitním útoku nastupuje Riley Nash, jenže Pastrňáka dosud nahradit nedokázal. Ve třech zápasech si připsal jediný bod za nahrávku. A to je pro Bruins málo.

Rozhovor s Davidem Krejčím čtěte ve čtvrtečním deníku Sport!

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud