28. listopadu 2016 • 09:56

Zámoří se diví: Proč Jágrovi vyhodili kouče? Už ho nevzali ani do autobusu

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tohle prvenství by asi raději někomu přenechali. Vedení Floridy se jako první v sezoně NHL rozhodlo pro odvolání trenéra, loňský finalista o nejlepšího kouče roku Gerard Gallant je po prohře 2:3 na ledě Caroliny bez práce. A odborná veřejnost hromadně kroutí hlavou. „Z tohoto rozhodnutí je zklamaná a nešťastná celá šatna, která kouče měla ráda," napsal například expert Bob McKenzie. Střídačku zatím převzal generální manažer Tom Rowe.



Florida po mohutném letním posilování neodstartovala ročník nejlépe. S Panthers se počítalo jako s černým koněm sezony, jenže mnoho zranění a integrace nových tváří výrazně ovlivnilo výsledky na ledě. Tým se přesto pohyboval zhruba v polovině Východní konference a očekávalo se, že půjde výsledkově nahoru, jenže nedotažený zápas v Carolině zlomil Gallantovi vaz.

Rozhodnutí i tak bylo nečekané a zaskočilo snad každého hokejového odborníka. Do vlastních řad si na Twitteru rýpl i beatwriter mužstva Harvey Fialkov, který popsal důvody neúspěchu. „Možná se dostanu do potíží, ale Florida prostě udělala po sezoně, kdy skončila mezi deseti nejlépe bránícími týmy, až moc změn v defenzivě," napsal.

Trochu nečekaná přestavba mužstva během léta způsobila v zámoří mnohým mohutné zdvihání obočí a každá další změna na soupsice budila nedůvěru. V zákulisí se šuškalo, že Gallant není se směrem, který nastavilo nové vedení klubu, moc spokojený. Zmizeli mu zadáci Erik Gudbranson, Willie Mitchell či Dmitrij Kulikov. Přišli noví, Keith Yandle, Jason Demers či Mark Pysyk si ale musí zvykat. Čas je třeba. Ten Gallant nedostal a údajně se často dostával do rozporu s vyšší instancí týmu, která pozorovala soupisku pouze analyticky.

Po zápase na ledě Hurricanes se tedy všude rozjely debaty na téma neočekávaného rozhodnutí a hokejovým světem proletěla fotografie odvolaného trenéra, který místo pohodlného sedadla v luxusním klubovém letadle, které mířilo do Chicaga, zamířil do obyčejného taxíku. Tam si věci přenesl z autobusu, kde seděl zbytek týmu.

Gallant má teď mnoho času na přemýšlení a je to jenom na něm, jestli si dá od hokeje pauzu, nebo se pustí do další práce. Ve své branži je velmi respektovaným mužem, okolí ho uznává, hráči ho mají rádi a velmi dobře s ním vycházel i Jaromír Jágr . Bez práce nemusí být dlouho.

„Říkal jsem to dříve a říkám to znovu, Florida jde úplně špatným směrem. Navíc nabídla Las Vegas kouče na stříbrném podnose," napsal další expert Martin Biron, který trenérovi prorokuje místo na střídačce mužstva, jenž do NHL vstoupí na podzim 2017.

Ale kdoví, jak všechno nakonec dopadne. Pittsburgh také v uplynulé sezoně vyměnil v průběhu sezony trenéra a výsledkem byl Stanley Cup...

VIDEO: Sestřih utkání Carolina - Florida

Sezona Floridy:
Výhry: 11 (15. pozice)
Prohry: 10 (22.)
Prohry v prodloužení: 1
Body: 23 (18.)
Vstřelené góly: 57 (17.)
Obdržené góly: 58 (15.)

 

Gerard Gallant po zápase v Carolině už nebyl součástí týmu
Gerard Gallant po zápase v Carolině už nebyl součástí týmu

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud