Jakub Dvořák
30. listopadu 2016 • 15:17

Drsňák Mrázek jako Osgood. Zastavil Dallas a rval se se Sharpem

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Začal jako z hororu, skončil vítěznou oslavou.  Český brankář ve službách Detroitu Petr Mrázek se výraznou stopou podepsal pod úterní výhru Red Wings nad Dallasem (3:1). Nejenže pochytal 34 střel a stal se druhou hvězdou utkání – během třetí třetiny se ještě stihl pustit do potyčky s hvězdou Stars Patrickem Sharpem. „Hned jsem si vzpomněl na Ozzieho Osgooda,“ zavzpomínal po výhře na bývalého bouřliváka v brance Detroitu kapitán Henrik Zetterberg



Neuběhla ani minuta a diváci v hledišti  Joe Louis Areny museli sklopit hlavu. Po šestnácti vteřinách totiž českého brankáře, který nastoupil kvůli zranění Jimmyho Howarda, překonal obránce Essa Lindell. Jeho střela z pravé strany skončila po odrazu od obránce Mika Greena přímo v brance.

Poté však Mrázek začaroval svoji klec a bránil ji doslova zuby nehty. Během utkání si připsal celkem 34 zásahů. Jenom 17 jich musel zneškodnit v poslední třetině, kdy měli Stars obrovský tlak. Když se dallaským hvězdám nedařilo rodáka z Ostravy překonat, zkoušeli jej alespoň rozhodit – marně. Mrázek držel jako skála.

Drobné šarvátky jej nechávaly dlouho v klidu. Nervy mu ujely až tři a půl minuty před koncem, kdy mu přímo v brance přistál hostující Patrick Sharp. Když se hvězdný útočník snažil dostat z detroitské branky pryč, narazil. Mrázek mu totiž nechtěl uhnout a plně se soustředil na hru.

Sharp dal zase Mrázkovi pěstí
Sharp dal zase Mrázkovi pěstí

A šarvátka byla na světě. Po menším Sharpově šťouchnutí se Mrázek po hvězdě Stars ohnal rukou, ve které držel hokejku a jeho sok mu na oplátku zasadil ránu do hlavy. Sečteno podtrženo – oba hráči vyfasovali dvě trestné minuty a na ledě to vřelo.

To však Mrázkovi na skvělém výkonu neubralo – naopak. Byl vyhlášen druhou hvězdou zápasu a od trenéra Jeffa Blashilla se dočkal pochvaly. „Své území bránil skvěle. To je jedna z jeho nejsilnějších stránek. Dnes byl skvělý,"vysekl českému brankáři poklonu kouč Red Wings.

VIDEO: Šarvátka Mrázka se Sharpem v čase 8:24

„Snažil jsem se zůstat klidný a chytat nejlépe, jak jen to jde,“ řekl po utkání skromný Mrázek. Spoluhráči však jeho povedený večer důrazně připomněli. „Byl skvělý. Dallas doslova vyřadil,“ rozplýval se mladý střelec Dylan Larkin. „Chytal neskutečným způsobem. Svými ohromnými zákroky nás dovedl k výhře,“ přidal Anhony Mantha.

Nejvíc novináře ale pobavil kapitán Henrik Zetterberg. „Připomněl mi Ozzieho Osgooda,“ smál se jeho šarvátce se Sharpem a nabídl přirovnání se slavným bouřlivákem, který s Detroitem třikrát vyhrál Stanley Cup. „Ale samozřejmě, je to jeho brankoviště, a když mu tam někdo vnikne, musí mu to rázně připomenout,“ dodal švédský hokejista.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud