8. prosince 2016 • 10:10

Povodil si Luonga i NEJ gólmana. Fintu poradila dvojka, smál se Pastrňák

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Co mají společného Roberto Luongo a Braden Holtby? Oba jsou brankáři kanadské národnosti, vyhráli Světový pohár, v NHL se těší maximální váženosti. A oba v uplynulých dnech neuspěli tváří v tvář šestnáctigólové hvězdičce Bostonu Davidu Pastrňákovi. V nočním zápase proti Washingtonu (3:4 v prodloužení) zahrál český útočník Bostonu Holtbymu dokonce na housle a spolu s Patrikem Lainem je druhým nejlepším střelcem soutěže.



"Najednou jsem byl před brankou a zakončil, žádný problém. Že je v brance Luongo jsem vůbec neřešil, měl jsem výbornou rychlost a on si lehl," rozprávěl v úterý pro klubovou televizi Pastrňák, který úžasnou akcí vystřelil Bruins výhru 4:3 v prodloužení nad Floridou.

VIDEO: Podívejte se na Pastrňákovo vykoupání Luonga

O dva dny později absolvoval 20letý bažant proti jinému hvězdnému muži v masce repete. A úžasné zrychlení uplatnil odchovanec havířovského hokeje i v noční stíhací jízdě Verizon Center ve Washingtonu. Boston se vyhrabal z tříbrankového manka, Pastrňák minutu před koncem druhé periody snížil na 2:3.

A byla to opět hodně koukatelná akce. Forvard první formace obral o puk váhajícího Kuznětsova, našlápl a Holtbymu, majiteli Vezina Trophy pro nejlepšího brankáře NHL za uplynulou sezonu, puk chladnokrevně zasunul mezi betony.

VIDEO: Podívejte se na gól Davida Pastrňáka proti Holtbymu

"V první třetině jsem měl šanci a nedal jsem ji. Náš druhý brankář Anton Khudobin si mě pak v šatně dobíral, že jsem to měl zakončit mezi nohy, tak jsem se jeho radou v následující části řídil," rozprávěl před novináři po utkání Pastrňák a okomentoval i bleskový gól, který jeho parta inkasovalo už po 23 vteřinách hry.

"Je to smůla, nekoncentrovanost. Tým, který se dostane do vedení tahle rychle, má velkou psychickou výhodu a může kontrolovat hru, což Capitals přesně udělali,“ řekl pravý křídelník, který je s bilancí 16+6 druhým nejproduktivnějším Čechem v NHL za Jakubem Voráčkem (9+15). Voráček má ale odehráno o šest duelů více.

Pastrňák, který je zdaleka nejlepším střelcem týmu - další v pořadí Marchand a Backes mají po sedmi gólech, pak ocenil zmrtvýchvstání svého týmu. "Je to pro nás opravdu velký bod, dostat se ze ztráty tří branek na ledě tak silného týmu jako je Washington, je úžasné, výborný týmový úspěch. Vždycky chceme vyhrát, ale teď porážku s bodem bereme," těšilo autora šestnácti branek ve 22 utkáních.

"Hráli jsme myslím nadprůměrně, ale na tabuli bylo skóre 0:3. Je skvělé, že jsme se z toho vyhrabali, bylo to velké hokejové představení našeho klubu," zhodnotil zápas pro NHL.com trenér Bruins Claude Julien.

Jeho ovečky čeká další zápas v noci ze čtvrtka na pátek, kdy v domácím prostředí Boston přivítá Colorado. Dotáhne se Pastrňák na nejlepšího střelce NHL, kterým je se sedmnácti góly kapitán Pittsburghu Sidney Crosby?

David Pastrňák vstřelil ve středečním utkání NHL proti Washingtonu svůj 16. gól v sezoně
David Pastrňák vstřelil ve středečním utkání NHL proti Washingtonu svůj 16. gól v sezoně

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud