1. ledna 2017 • 11:20

Tohle v zámoří ještě neviděli! Souboj titánů posunul Columbus k rekordu

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Poslední den v roce 2016 znamenal pro jednoho z dvojice Columbus - Minnesota pokračování vítězné pohádky a pro druhého zase úplně nový start. V NHL se totiž utkaly dva týmy, které držely pozoruhodné vítězné série. Po výhře 4:2 pokračuje ta delší, Blue Jackets i s Lukášem Sedlákem už vyhráli patnáct zápasů v řadě a dvě vítězství chybí k vyrovnání úplného rekordu soutěže. Minnesota prohrála poprvé po dvanácti výhrách.



Tenhle souboj poutal. V zámoří milují statistiky a hokejová bitva v Minnesotě přinesla jednu přímo exkluzivní. Ještě nikdy v historii čtyř nejvýznamnějších severoamerických lig (americký fotbal, baseball, basketbal a hokej) se nestalo, že by proti sobě nastoupila mužstva, která by vyhrála nejméně 12 utkání v řadě.

A utkání mělo grády, padaly góly, hráči se rvali, oba týmy na sebe nastoupily jako kdyby se bojovalo o play off. Vyřazovací část ve hře nebyla, ale hrálo se o prestiž. „Atmosféra v hale byla fantastická a proti nám stál skvělý tým," chválil domácí tým útočník Brandon Saad, který se na vítězství podílel dvěma nahrávkami.

VIDEO: Série rvaček z druhé třetiny

Rozjetí Blue Jackets dali zápasu směr už v první třetině. Do vedení je poslal osmý nejproduktivnější hokejista ligy Cam Atkinson a vaz mužstvu Wild srazily dvě bleskové trefy ze 24. minuty. Nejdříve skóroval obránce Johnson a o patnáct vteřin později zvýšil na 3:0 znovu Atkinson. A bylo hotovo.

„Byli skvělí a předvádí výtečný hokej. Nám to naopak dneska moc nesedlo. Ale tak to chodí, nemůžeme vyhrát všechno," dumal po zápase finský forvard z domácí družiny Mikael Granlund, který bitvu svým gólem na 1:3 zdramatizoval. Ale nešlo to, Minnesota na obrat prostě neměla.

Columbus tedy dál vyšlapává vítěznou cestičku, poslední prohra Blue Jackets už je tak trochu pro pamětníky, datuje se do 26. listopadu. Klub vyrovnal patnáctou výhrou za sebou stejný zápis New Yorku Islanders z ročníku 1981/82 a Pittsburghu ze sezony 2012/13. Absolutní rekord drží Penguins, kteří se v ročníku 1992/93 radovali po 17 utkáních v řadě.

Myšlenkou na zápis do historických tabulek se ale v šatně Blue Jackets nikdo nezabývá. Tak to aspoň tvrdí kouč John Tortorella. „Sezona je dlouhá a kluci ví, proč jsme tak konzistentní. Protože se soustředíme na každý další zápas," řekl trenér pro NHL.com.

Další krok k rekordu soutěže může mužstvo udělat v úterý, to do Columbusu přijede Edmonton.

VIDEO: Sestřih utkání Minnesota - Columbus

MATCH OVERVIEW LEGACY
1. 1. • 00:00
Minnesota Wild
Minnesota Wild
2:4
ONLINE
1. ledna
00:00
Columbus Blue Jackets
Columbus Blue Jackets
Góly

Domácí: 25:58. Mikael Granlund, 40:24. Zucker

Hosté: 10:05. Atkinson, 23:29. J. Johnson, 23:44. Atkinson, 37:35. S. Jones

Sestavy

Domácí: Dubnyk (Kuemper) – Spurgeon, Suter (A), Dumba, Brodin, Folin, Scandella – Pominville, E. Staal, Parise (A) – Mikael Granlund, M. Koivu (C), Zucker – Coyle, Haula, Niederreiter – Schroeder, Graovac, Stewart.

Hosté: Bobrovskij (McElhinney) – S. Jones, Werenski, D. Savard, J. Johnson, R. Murray, Nutivaara – N. Foligno (C), Wennberg, Saad – Atkinson, Dubinsky (A), Jenner (A) – J. Anderson, W. Karlsson, Calvert – Gagner, Sedlák, Hartnell.

Rozhodčí

Watson, Rehman – Rody, Driscoll

Stadion

Xcel Energy Center, St. Paul

Návštěva

19 307 diváků

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud