16. ledna 2017 • 11:45

Gudas parádně skóroval z půlky hřiště. Radost mu sebral spoluhráč

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Konečný výsledek zápasu mezi Washingtonem a Philadelphií je důkazem slušné nakládačky. I podrobný náhled do statistik ukazuje dominanci. Ale všechno mohlo třeba být o trochu jinak, kdyby platil gól Radka Gudase, který ve 32. minutě měl radost z vyrovnání na 1:1. Krátkou a neoprávněnou. Jeho kolega Sean Couturier byl v ofsajdu a Flyers pak prohráli 0:5.



Není to tak dávno, co se gólman Flyers Steve Mason svěřil, jakou silou se umí Gudas do puku opřít. V kariéře už to taky několikrát dokázal. Český zadák ví, že tvrdá střela je jeho silná stránka a nebojí se střílet z různých pozic. Štěstí přece občas pomůže.

Proti Washingtonu pomohlo. Gudas se opřel do kotouče a ten s lehkou tečí domácího Jevgenije Kuzněcova zaplachtil až do sítě překvapeného brankáře Philippa Grubauera. Ještě pár centimetrů štěstí ale bylo potřeba k úspěchu. Puk totiž dopadl do brány prakticky ve stejné chvíli, kdy se ozvalo písknutí sudího.

Žádný gól a bylo to celkem jasné, Gudasův kolega Couturier totiž příliš rychle vlétl do útočného pásma a byl z toho pěkný ofsajd. Žádné vyrovnání se nekonalo a navíc šlo o jediný puk, který německého muže s maskou v zápase překonal.

VIDEO: Gudas uspěl z půlky, radost byla krátká

Capitals mají neskutečnou fazónu. Poprvé v historii dokázali v šesti zápasech odehrát čtyři aniž by inkasovali, během vítězné série, která teď čítá 9 utkání, mají skóre 40-11. Jsou nezastavitelní a s 63 body už sídlí na prvním místě celé NHL.

„Popravdě na celou tu sérii ale nemyslíme," přidal po zápase už tradiční frázi domácí útočník Nicklas Bäckström. „Máme jediný cíl, dostat se do play off a dál vyhrávat. Hrajeme výborně a snad nám to vydrží," dodal autor dvou asistencí z nedělní bitvy.

Opačná nálada je v táboře soupeře. Flyers padají tabulkou a hrůzu jim asi nahání každá další bitva na cizím hřišti. Tam Philadelphia nevyhrála už devět zápasů za sebou a postrádá bodové příspěvky od klíčových hráčů. Třeba kapitán Claude Giroux si v posledních patnácti utkáních připsal stejný počet záporných bodů.

„Asi nám to už prostě moc vrtá v hlavě, takhle jsme rozhodně hrát nechtěli," řekl po zápae pro philly.com kapitán mužstva, který sice sbírá přihrávky, ale na gól čeká od 21. prosince.

VIDEO: Sestřih utkání Washington - Philadelphia

MATCH OVERVIEW LEGACY
15. 1. • 19:10
Washington Capitals
Washington Capitals
5:0
ONLINE
15. ledna
19:10
Philadelphia Flyers
Philadelphia Flyers
Góly

Domácí: 29:08. Burakovsky, 41:36. Williams, 43:20. Niskanen, 45:47. Niskanen, 46:36. Williams

Hosté:

Sestavy

Domácí: Grubauer (Holtby) – Carlson, Alzner, Niskanen, Orlov, Schmidt, Orpik (A) – Oshie, Bäckström (A), Ovečkin (C) – Williams, Kuzněcov, Ma. Johansson – Burakovsky, Eller, Connolly – T. Wilson, Beagle, Winnik.

Hosté: S. Mason (47. Neuvirth) – MacDonald, Provorov, Gudas, Streit (A), Gostisbehere, Del Zotto – Konecny, Giroux (C), Raffl – Voráček, Couturier, Cousins – Simmonds (A), B. Schenn, Weise – Ljubimov, Bellemare, VandeVelde.

Rozhodčí

Francis Charron, Steve Kozari – Tony Sericolo, Lonnie Cameron

Stadion

Verizon Center, Washington

Návštěva

18 506 diváků

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud