25. ledna 2017 • 18:45

Těžký den pro Hertla, Sharks vyměnili jeho kamaráda. Budeš mi chybět, psal

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Smutné období zažívá v NHL český útočník Tomáš Hertl. Nejen, že od listopadu nehraje kvůli zranění, Sharks teď ještě vyměnili jeho kamaráda a parťáka Tommyho Wingelse do Ottawy. „Dneska je těžký den, budeš mi chybět nejlepší kamaráde. Přeju ti jen to nejlepší a nezapomeň, že sranda musí být pořád," napsal na Twitter český útočník.



Od té doby, co se Hertl v NHL objevil, byli parťáci. S americkým útočníkem spolu blbli jako malí kluci, bavili se. Kde byli, tam se rozléhal smích. Jenže výkony Wingelse poslední dobou nebyly takové, jaké si od něj v klubu slibovali.

Sezona 2013/14 byla pro Hertla tou první zámořskou a pro Wingelse vlastně prvním kompletním ročníkem u Sharks. Dařilo se mu, nasbíral 38 bodů v 77 zápasech, byl rychlý a agilní a celému týmu dodával energii. Jenže tuhle bodovou hranici už nikdy nepřekonal.

V další sezoně zapsal o dva body méně, v ročníku následujícím sbírku navíc ještě napůlil a ani letos nebyl kdovíjak rozjetý. Pět branek a osm bodů v sedmatřiceti zápasech je prostě málo. Jeho pozice zaujali jiní a paradoxně s možným návratem Hertla najednou začal být na soupisce přetlak. Proto přišla výměna.

Co Wingels ale nezvládl posbírat na gólech a bodech, to nabral na sympatiích. Těžko v šatně hledat populárnějšího borce. „Byznys je krutý. Přeju jen to nejlepší světovému spoluhráči. Tommy Wingels je super kluk a bude nám chybět," napsal na Twitter jeden z lídrů mužstva Logan Couture.

„Hodně štěstí jednomu z nejlepších parťáků, který tu byl. Tomáš Hertl už je teď úplně ztracenej," napsal další kolega Brenden Dillon.

Díky své povaze měl ale Wingels velmi dobrou pověst i mezi žurnalisty, také oni doprovázeli útočníka za novým angažmá jen se samými superlativy. „Rozhodně se přidávám ke všem těm, kteří si vážili Wingelsova pracovního přístupu a jeho chování mimo led," napsal David Pollak, který roky mediálně pokrýval tým San Jose.

Nová cesta pro Wingelse začíná ve čtvrtek, to Senators bojují proti Calgary.

 

 

 

 

vvv

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud