Jan Barák
18. února 2017 • 09:54

Lázeň mistra Jaromíra. Dělal to, už když jsme byli děti, cenili Jágra

Autor: Jan Barák
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jen co se do sestavy Floridy vrátili oblíbení kumpáni Jonathan Huberdeau a Aleksander Barkov, Jaromír Jágr pookřál. V posledních čtyřech utkáních bral útočník Floridy, který ve středu oslavil 45. narozeniny, hned čtyři kanadské body a co je hlavní, dvakrát skóroval. Poslední trefa v nočním utkání proti Anaheimu byla vítězná i dechberoucí, takovou lázeň gólman Ducks John Gibson dlouho nedostal.



Viníkem inkasované branky z 27. minuty, která se později ukázala jako vítězná, přitom nebyl Gibson. Americký gólman a účastník Světového poháru může spílat svému parťákovi a obránci Joshi Mansonovi. Jágr o dvacet let mladšího a 191 centimetrů vysokého beka obral za brankou o puk jako malé dítě.

"Jágr ho dostal, nechal se napálit. Byla to opravdu hodně nepovedené hra," rýpnul si do Mansona jeho spoluhráč Andrew Cogliano, který proti Floridě natáhl svou šňůru odehraných zápasů v NHL v řadě na 763.

Hop s pukem doprava, hop doleva, to celé ještě jednou. Štrikovačku před Gibsonem Jágr zakončil forhendovou střelou a po tváři se mu rozlil blažený úsměv, pro českého matadora to byla už 760. trefa v zámořské kariéře a 135 vítězný gól, kterým jen vylepšil svůj vlastní rekord. Pár fanoušků oděných do dresů Panthers začalo na tribunách Honda Center křepčit.

VIDEO: Podívejte se na úžasný gól Jaromíra Jágra

"Takovéto finesy dělal, už když jsme byli všichni děti, a dělá je doteď. Pomáhá našemu týmu, je ohromně platný," pochválil Jágra v rozhovoru pro NHL.com spoluhráč Keith Yandle.

Jak je důležité mít Barkova a Huberdeaua

Dva týdny. Tak dlouho má Florida k dispozici své hvězdné útočníky Barkova a Huberdeaua, finský útočník byl mimo hru od 28. prosince, kdy si poranil záda, Kanaďan Huberdeau absentoval od začátku ročníku, když si v posledním přípravném utkání proti New Jersey ošklivě zvalchoval kotník.

"Byla to neuvěřitelná vzpruha, mít zpátky naší elitní lajnu byl povznášející pocit," lebedil si v rozhovoru pro ESPN GM Floridy Dale Tallon.

Oba borci se vrátili na led 3. února v domácím duelu s Anaheimem, který Panthers vyhráli 3:1. Následoval direkt od Los Angeles (3:6) a pak už série tří vítězství nad Nashvillem (7:4), San Jose (6:5 v prodloužení) a Anaheimem 4:1. Celkem Panthers vyhráli šest z posledních sedmi zápasů a z 10. místa ztrácí ve Východní konferenci na osmé Toronto jediný bod.

"Jsem strašně rád, že jsou zpátky a že můžeme hrát zase spolu. Je to s nimi zábava. Oba jsou výborní a život na ledě mi usnadňují," smekl po utkání v San Jose před kumpány Jágr, který v tomto duelu zaznamenal díky asistenci 1900. bod v NHL.

Díky brance proti Ducks má kladenský odchovanec bodů už 1901, bodoval čtyřikrát v řadě a stal teprve druhým hráčem v historii NHL, který dokázal zaznamenat vítězný gól poté, co oslavil 45. narozeniny. Prvním byl 18. února 2008 Chris Chelios, který vstřelil první gól při výhře Detroitu 4:0 nad Coloradem.

Jágra, který má na kontě letos jedenáct branek a 22 asistencí za 56 utkání, chválil po utkání i trenér Tom Rowe. „Odehrál výborné představení, máme mladý tým, často máme na střídačce náznaky lehké paniky, ale v ten moment přijde Jágr nebo Derek MacKenzie, a kluky tihle dva veteráni uklidní, je to skvělé,“ uzavřel Rowe.

VIDEO: Podívejte se na sestřih zápasu Anaheim - Florida

Jaromír Jágr využil obrovského zaváhání Joshe Mansona, který při výjezdu zpoza branky nechal za sebou kotouč.
Jaromír Jágr využil obrovského zaváhání Joshe Mansona, který při výjezdu zpoza branky nechal za sebou kotouč.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud