23. února 2017 • 06:40

Kaše konečně zase skóroval, Florida ukončila sérii pěti výher

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

SOUHRN | Útočník Ondřej Kaše se ve středečním utkání NHL podílel gólem a asistencí na výhře Anaheimu 5:3 nad Bostonem a stal se druhou hvězdou zápasu. Brankář Michal Neuvirth inkasoval v souboji s lídrem soutěže Washingtonem čtyřikrát z 29 střel a s Philadelphií prohrál 1:4. U tří inkasovaných branek byl na ledě Jakub Voráček, pro něhož začal zápas neuznaným gólem. Florida po sérii pěti výher poprvé prohrála, když doma podlehla Edmontonu 3:4.



Kaše bodoval poprvé po měsíci a jedenácti zápasech, když v úvodu druhé třetiny vyrovnal na 1:1. Český mladík si vyměnil v útočném pásmu kotouč s Nickem Ritchiem a střelou z mezikruží k levé tyči vstřelil pátý gól v sezoně. Následně neplatila trefa útočníka Bostonu Davida Pastrňáka pro postavení Brada Marchanda v brankovišti a jeho spoluhráč David Krejčí dvakrát orazítkoval v prostřední části tyč.

VIDEO: Kašeho pátý gól v sezoně

Oba týmy ale střílely i branky a jejich třetí góly měly shodně českou stopu. Po přihrávce Kašeho dostal Anaheim poprvé do vedení Josh Manson, který objel branku a rychlým manévrem překvapil gólmana Tuukku Raska. Boston vyrovnal trefou Franka Vatrana, jehož do sólového úniku vyslal Krejčí. Prodloužení odmítl v 58. minutě svým druhým gólem Rickard Rakell a vzápětí přidal pojistku Andrew Cogliano.

"V posledních zápasech jsme měli problém dávat góly, proto je příjemné, že jsme se dnes rozstříleli a že i naše řada pomohla týmu," potěšila Rakella zvýšená produktivita Anaheimu, který pět branek vstřelil v součtu předchozích čtyř zápasů. "Ale skvělá byla i obrana, to je jeden z největších důvodů, proč jsme vyhráli. I když nám několikrát pomohla i branková konstrukce," doplnil asistent trenéra Paul MacLean.

Washington si hladce poradil s Flyers

Voráček skóroval už v první minutě za stavu 0:0, ale rozhodčí gól odvolali, protože Dale Weise strčil brankáře Bradena Holtbyho do ramena a znemožnil mu lépe zasáhnout. Washington se ještě v úvodní třetině ujal vedení trefami Nicklase Bäckströma a Jevgenije Kuzněcova, který po snížení domácích přidal s pomocí Radka Gudase třetí gól.

Český bek jeho střelu nešťastně tečoval hokejkou a puk poté zamířil do branky mezi Neuvirthovy betony. Gólovou tečku za utkáním udělal v 55. minutě T. J. Oshie. "Začali lépe, ale měli jsme dneska štěstí s prozkoumáváním situací u videa," prohlásil Oshie.

VIDEO: Sestřih utkání Philadelphia - Washington

Vedle Voráčkova gólu totiž ještě rozhodčí řešili i střelu Ivana Provorova, která se ale podle záběrů zjevně odrazila od břevna. "Dneska mě zachránili," řekl o verdiktech videorozhodčích brankář Washingtonu Holtby. Hosté měli štěstí i v útočné fázi, jelikož Neuvirth inkasoval dva ze čtyř gólů po nešťastných tečích.

Edmonton to na Floridě umí

Florida v prostřední části třikrát smazala jednobrankovou ztrátu, ale na gól Krise Russella z 53. minuty už nenašla odpověď. Obránce Edmontonu se stal nečekaným hrdinou zápasu, protože gól vstřelil naposledy před více než rokem. Zároveň Oilers potvrdili, že se jim na ledě Floridy daří, zvítězili tu v osmém utkání v řadě.

VIDEO: Sestřih utkání Florida - Edmonton

"V obraně jsme několikrát špatně přečetli hru a z toho pramenil i jejich vítězný gól z přečíslení. Ale máme v posledních jedenácti utkáních bilanci 8-2-1 a v naší hře je spousta pozitivních věcí. I dnes to bylo vidět. I když jsme hráli čtvrtý zápas za šest dnů, tak snaha a nasazení byly ohromné. Odehráli jsme dobré utkání," uvedl trenér Floridy Tom Rowe.

Výsledky:

Florida - Edmonton 3:4 (0:1, 3:2, 0:1)
Branky: 21. Barkov, 36. Sceviour, 40. Marchessault - 6. Klefbom, 31. Kassian, 39. Nugent-Hopkins, 53. Russell. Střely na branku: 34:35. Diváci: 15.300. Hvězdy zápasu: 1. Russell (Edmonton), 2. Yandle, 3. Jokinen (oba Florida).

Philadelphia - Washington 1:4 (0:2, 1:1, 0:1)
Branky: 27. Schenn - 17. a 38. Kuzněcov, 7. Bäckström, 55. Oshie. Střely na branku: 34:29. Michal Neuvirth odchytal za Philadelphii celý zápas, inkasoval čtyři branky z 29 střel a úspěšnost zásahů měl 86,21 procenta. Diváci: 19.849. Hvězdy zápasu: 1. Kuzněcov, 2. Oshie (oba Washington), 3. Schenn (Philadelphia).

Anaheim - Boston 5:3 (0:1, 3:1, 2:1)
Branky: 28. a 58. Rakell, 23. Kaše, 34. Manson (Kaše), 60. Cogliano - 10. Carlo, 27. Chára, 52. Vatrano. Střely na branku: 25:29. Diváci: 15.135. Hvězdy zápasu: 1. Rakell, 2. Kaše (oba Anaheim), 3. Backes (Boston).

Jaromír Jágr měl 5 střel na bránu, nejvíc z klubu, přesto nebodoval
Jaromír Jágr měl 5 střel na bránu, nejvíc z klubu, přesto nebodoval

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud