24. února 2017 • 09:42

Na Ovečkina, pak zlomená hůl. Pastrňák potupil Slováka: Štěstí!

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejlepší český střelec v NHL za to zase pořádně vzal. David Pastrňák byl vyhlášen v nočním zápase proti Los Angeles (4:1) první hvězdou utkání. Létal po ledě, byl nebezpečný, vstřelil vítězný gól, glorifikace českého forvarda byla na místě. Na Pastrňákovu branku by ale nejraději zapomněl slovenský gólman Kings Peter Budaj. Slovy klasika: To se dalo a mělo chytat!



Pastrňák se prosadil ve 25. minutě v přesilové hře, když z levého kruhu prostřelil Budaje, zlomil nerozhodný stav 1:1 a zlepšil se na 26 tref v ročníku. Společně s Bradem Marchandem, který otevřel skóre duelu, je i nejlepším střelcem Bostonu.

Z podobného místa v kruhu s oblibou pálí Alex Ovečkin, jeho bomby ale vypadají trošku jinak. Pastrňák sice jako ruský snajpr a kapitán Washingtonu mocně napřáhl, ale při střele zlomil hůl a kotouč se šnečím tempem proplazil za záda rodáka z Bratislavy.

"Dobrá situace, někdy prostě máte štěstí, někdy ne. Kdybych svou hůl nezlomil, asi by to šlo mimo branku, prostě štěstí," hodnotil kuriózní gól v rozhovoru pro klubovou televizi Pastrňák.

"Los Angeles dva body opravdu potřebovalo, hodně je chtělo získat. Takže jsem za nás velmi rád, že je máme my, odehráli jsme podařený zápas, velké vítězství pro náš tým. Včera jsme hráli s Anaheimem a prohráli. Je dobře, že jsme hned další den najeli na vítěznou vlnu, soustředili jsme se na to," zmínil 20letý rodák z Havířova středeční porážku 3:5 na ledě Ducks.

VIDEO: Podívejte se na vítěznou trefu Davida Pastrňáka

Vítězství Bostonu 4:1 při závěrečné power play dokonali Dominik Moore a David Krejčí, který trefil prázdnou branku z vlastního obranného pásma osm sekund před koncem. K vítězství lví měrou pomohl i náhradní brankář Bruins Anton Khudobin, autor 27 úspěšných zákroků.

"Dlouho jsme vedli jen o jeden gól, takové zápasy jsou vždycky těžké. Ve třetí třetině nás domácí hodně zatlačili, ale mně se povedlo pár zákroků a už jsme si tu výhru udrželi," řekl klubovým stránkám Khudobin, který chytal poprvé od 11. února.

"Aktuální série venkovních zápasů je pro nás dobrým měřítkem, jak se dokážeme vyrovnat s různými typy soupeřů. Los Angeles má vysoké, těžké hráče a zápasy s nimi jsou fyzicky náročné. Navíc jsme hráli druhé utkání ve dvou dnech. Ale vypořádali jsme se s tím dobře," pochvaloval si na stránkách NHL.com Brad Marchand.

Bruins si vylepšili pod novým trenérem Brucem Cassidym bilanci na pět výher a jednu porážku a ve Staples Center v Los Angeles dokázali zvítězit poprvé od 22. března 2012. O té doby s neoblíbeným soupeřem třikrát zápas ztratili.

Boston se výhrou vyhoupl na deváté místo ve Východní konferenci, se sedmými NY Islanders a osmým Torontem má stejný počet bodů, konkrétně 68.

VIDEO: Podívejte se na sestřih zápasu Los Angeles - Boston

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud