Jan Barák
1. března 2017 • 12:40

Jedna krev, dva osudy. Hertl úžasně pálil, bratra v Anglii zmlátil Kanaďan

Autor: Jan Barák
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bratry Hertlovy, které oba hokejově uplácala pražská Slavia, dělí čtyři roky. Markantnější než věkový rozdíl ale najdeme v kariérním žebříčku, mladší Tomáš je hvězdou útoku San Jose v NHL a českým reprezentantem, 27letý Jaroslav je obránce, který si na chleba vydělává v hokejově exotické Velké Británii. Oba každopádně prožili svým způsobem hodně krušný poslední týden, všechna čest.



Defenzivní noční přetahovaná mezi týmy San Jose a Toronta se za stavu 1:1 plazila do prodloužení, jenže Tomáš Hertl řekl NE. Minutu a půl před koncem základní hrací doby se neskutečně trefil a vítězství Sharks následně pečetil trefou do prázdné branky při power play Joe Pavelski.

Velkou zásluhu na Hertlově rozhodujícím gólu měl Patrick Marleau, který zavezl kotouč do útočného pásma, nalákal na sebe tři soupeře a jako vzorně vyučený pikolík naservíroval přihrávku z druhé vlny najíždějícímu českému parťákovi. Hertl vysekl kličku doleva, setřásl vracejícího se beka Jakea Gardinera a střelou švihem poslal puk do horního rohu branky nad rameno brankáře Frederika Andersena. NÁDHERA, široký úsměv 23letého křídelníka byl více než výmluvný!

VIDEO: Podívejte se na krásný gól Tomáše Hertla

"Nebyl jsem si chvilku jistý, zda to byl opravdu gól, ale sudí měli naštěstí jasno. Smekám ale před Patrickem, úžasně nalákal tři hráče," vyprávěl v rozhovoru pro NHL.com Hertl, který do černého pálil poosmé v ročníku a trefil se podruhé za sebou.

Po šestidenní pauze, kterou Sharks díky tzv. Bye Weeku v minulém týdnu měli a během které vyrazil s přítelkyní a spoluhráči do Mexika, skóroval Hertl i v sobotu proti Vancouveru při výhře 4:1.

"Měli jsme tam tři hráče, oni jen dva a nedokázali jsme tu situaci vyřešit. To je skličující," smutnil trenér Maple Leafs Mike Babcock, jehož tým sice zůstal v tabulce Východní konference v elitní osmičce, má ale jen jednobodový náskok na Floridu a New York Islanders.

"Opravdu hodně těžký konec zápasu, byli jsme strašně blízko zisku jednoho bodu, mohli jsme i vyhrát, ale nemáme nic. Bylo opravdu k vzteku, zažít takovýhle konec," doplnil trenéra autor 34 zákroků Andersen.

Hertl byl po utkáním vyhlášen nejlepším mužem zápasu a San Jose okupuje v Západní konferenci třetí místo.

Starší brácha dostal při bitce do nosu

Ve stínu, který na něj dopadá ze žraločí ploutve slavnějšího bratra Tomáše, hraje hokej ve skotském Edinburghu Jaroslav Hertl. Capitals jsou součástí Elite Ice Hockey League (EIHL), nejvyšší profesionální ligy ve Spojeném království, své zápasy hrají na útulném stadionku Murrayfield Ice Rink pro 3500 diváků. Kapacitou větších stadionů ve Skotsku moc není.

Hertl starší, který také dostával hokejové základy v Edenu, v týmu hraje první rok, do Edinburghu přišel před sezonou z polského GKS Tychy, předtím působil i ve Zvolenu, Žilině nebo Prostějově v první lize. A že britská liga není pro žádné ořežpruty se přesvědčil před týdnem, když se při úterním zápase s Coventry Blaze serval.

Za stavu 1:1 se Hert dostal do křížku s kanadským útočníkem Garrett Klotzem, který roky působil v AHL, kde má odehráno 157 zápasů.

Takřka dvoumetrový a více než stokilový rodák z Reginy Hertla vůbec nešetřil a jeho obličej počastoval několika přesnými direkty. Capitals nakonec prohráli s Blaze 1:4 a v desetičlenné lize jim patří poslední místo.

VIDEO: Podívejte se na bitku staršího Hertla s Klotzem


Tomáš Hertl švihem poslal puk k bližší tyči do horního rohu branky brankáře Frederika Andersena.
Tomáš Hertl švihem poslal puk k bližší tyči do horního rohu branky brankáře Frederika Andersena.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud