15. března 2017 • 09:28

Florida zabrala, ale Jágr nechápal. Na trestné odmával rozhodčího

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Střihnout si takhle v březnu sérii pěti porážek ve chvíli, kdy se bojuje o play off, není nic příjemného. Florida to přesto zkusila a teď musí nahánět každý bodík. Odhodlání hráčů Panthers odneslo Toronto, které si domů do Kanady veze prohru 2:7. Maple Leafs sice zastavili Jaromíra Jágra, ale nepohlídali ostatní borce, například Thomase Vaneka. Jeho čtyři nahrávky mluví za vše.



Otřes mozku, diagnóza, která v neděli poslala důležitého zadáka Aarona Ekblada mimo sestavu minimálně na deset dní. Tahle informace klidně mohla Panthers srazit do kolen, mohla je zahrabat ještě hloubeji do bahna, ve kterém se tým brodil. Ale zdá se, že parta trenéra Toma Rowea ještě nechce na golf.

S Torontem, přímým konkurentem o postup do vyřazovacích bojů, totiž Panthers zametli. Sedm branek je pro tým nejlepší výkon sezony. Výrazně pomohla rakouská posila Thomas Vanek, který čtyřmi body v jednom zápase vyrovnal klubový rekord a také svůj vlastní.

„Za tu dobu, co jsem tady, se moc nevyhrávalo. Ale musím říct, že většinou jsme si zasloužili lepší konce zápasů," řekl po utkání pro Miami Herald Vanek, jenž se do klubu dostal během přestupové uzávěrky a konečně si mohl pořádně užít dobré nálady a hlasité muziky v šatně.

VIDEO: Sestřih utkání Florida - Toronto

Do konce základní části zbývá čtrnáct bitev a Panthers ztrácí na poslední postupovou příčku šest bodů. Klubu rozhodně nepomáhá nadměrná vyrovnanost ve Východní konferenci, Florida teď bojuje s Tampou, Islanders, Torontem a Philadelphií. Úplně mimo není ani Carolina. Proto výhra pomohla a s takovým skóre navíc taky potěšila.

„Víme, že naše útočná síla má na to, abychom dávali tolik gólů. Ale musíme hrát chytře a jednoduše, pak předvádíme nejlepší výkony," poznamenal obránce Keith Yandle.

V úterý to šlo a stačilo osmnáct vteřin a Panthers o tom přesvědčili celou halu. Už takhle brzy totiž Aleksander Barkov za záda brankáře poslal první puk večera a ukázal, jak hladový je jeho tým. „Delší dobu dřeme a tvrdě makáme. Bylo jasné, že když v tom budeme pokračovat, tak se to prostě musí otočit," sdělil gólman James Reimer, jenž vítězství podpořil osmadvaceti zákroky.

Maličko pomoci se navíc dostalo také od soupeře. Nikita Zajcev bude chtít na situaci, kdy dvakrát před druhým gólem Floridy upadl na led, určitě rychle zapomenout.

VIDEO: Zajcev padl na led, Florida vedla 2:0

A co česká stopa? Je překvapivé, že ani na jedné ze sedmi branek se gólově nepodílel Jaromír Jágr, legendární útočník tak byl nejvíc vidět, když se rozčiloval na trestné lavici. Sudí ho tam umístil poté, co domácí forvard údajně podržel nováčka Mitche Marnera. Jágr si myslel svoje, nicméně platné mu to samozřejmě moc nebylo...

Veterán tentokrát nebyl jediným Čechem, který oblékl dres Floridy. Právě díky zranění se poprvé od 23. ledna objevil v akci také obránce Jakub Kindl, nebodoval, ale zapsal dva kladné body.

A pozoroval, jak si klub vykřesal naději.

MATCH OVERVIEW LEGACY
15. 3. • 00:30
Florida Panthers
Florida Panthers
7:2
ONLINE
15. března
00:30
Toronto Maple Leafs
Toronto Maple Leafs
Góly

Domácí: 00:18. Barkov, 10:33. Sceviour, 14:21. Marchessault, 24:38. Marchessault, 36:22. R. Smith, 39:34. J. Jokinen, 42:17. Yandle

Hosté: 13:36. Komarov, 38:19. Sošnikov

Sestavy

Domácí: Reimer (Berra) – Yandle, Demers, Matheson, Petrovic, Kindl, Pysyk – Huberdeau, Barkov, Jágr – J. Jokinen, Trocheck, R. Smith – Vanek, Bjugstad, Marchessault – S. Thornton, MacKenzie, Sceviour.

Hosté: Andersen (21. McElhinney) – Rielly, N. Zajcev, Gardiner, Marinčin, Hunwick, R. Polák – Hyman, Matthews, Co. Brown – Komarov, Kadri, W. Nylander – J. van Riemsdyk, Bozak, Marner – M. Martin, Boyle, Sošnikov.

Rozhodčí

Kozari, Walsh – Sericolo, Shewchyk

Stadion

BB&T Center, Sunrise

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud