21. března 2017 • 14:08

Florida je v průšvihu. Musíme hrát pro Jágra a další veterány, nabádá kapitán

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Třiadevadesát bodů je zhruba cifra, která bývá potřeba pro zajištění postupové pozice do play off NHL. Aby se na ni Florida dostala, musela by z příštích jedenácti zápasů hned deset vyhrát a člověk nemusí být zrovna statistický expert aby pochopil, že ta šance není zrovna vysoká. „Musíme sezonu ukončit jako tým a se ctí, pro naše veterány," řekl kapitán Derek MacKenzie.



Před měsícem drželi Panthers poslední postupovou pozici a měli za sebou šňůru pěti výher na ledech soupeřů. Rekordní, taková paráda se ještě v klubu nevyvedla. Ale po stejně překvapivé sadě radosti, přišla ještě horší dávka proher. Deset porážek v následných třinácti zápasech znamenalo nekontrolovaný pád tabulkou a smutek v kabině.

„Tým má skvělého majitele a neskutečné fanoušky, proto jsou pro nás tyto dny pak dost bolestivé. Ale jdeme správným směrem, jen musíme ještě opravit pár věcí," řekl trenér Tom Rowe pro Sun-Sentinel a bylo jasně cítit, že už nahlíží do budoucna. Že tuhle sezonu už nezachrání.

Právě Rowe je jedním z nejdiskutovanějších jmen sezony. Na střídačku překvapivě usedl v průběhu ročníku, když se Panthers rozhodli ukončit spolupráci s posledním finalistou na nejlepšího kouče sezony Gerardem Gallantem a po nejlepší základní části historie změnili koncept. Až čas ukáže, jak správná tato volba byla.

První ročník ještě úspěšný nebyl, další by měly vypadat jinak. Jenže to už se bude měnit také situace na soupisce. Devětatřicetiletý bitkař Shawn Thornton pravděpodobně ukončí kariéru a zamíří mezi klubové funkcionáře a zatím není ani jasné, jaká bude další cesta o šest let staršího Jaromíra Jágra. Na tyhle hráče teď myslí MacKenzie.

„Vůbec netuším, co mají tihle dva v plánu, ale pro celý tým to jsou dobré důvody, aby se pořádně makalo a sezona se dokončila se ctí," řekl pětatřicátník, jenž dělá kapitána v NHL prvním rokem.

Úplně stejný pohled na věc má také Rowe, který ví, že jeho tým šanci na postup stále má, ale je spíš na úrovni spekulací. „Stále nejsme matematicky vyřazeni, ale víme, že jsme spadli do pořádně díry. Teď musíme pomoct našim brankářům a veteránům, pro ně to musíme ještě hrdě dohrát," burcuje.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud