2. května 2017 • 20:08

Crosby utrpěl otřes mozku. Doufáme, že bude brzy zpět, věří trenér

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kapitán hokejistů Pittsburghu Sidney Crosby utrpěl v pondělním duelu 2. kola play off NHL proti Washingtonu otřes mozku a nebude hrát minimálně ve středečním čtvrtém utkání série. Penguins, kteří bez své největší hvězdy prohráli na vlastním ledě s Capitals 2:3 v prodloužení, vedou v semifinále Východní konference 2:1 na zápasy.



Pro Crosbyho skončil pondělní duel už v 6. minutě poté, co ho po úniku dva na jednoho fauloval krosčekem do hlavy Matt Niskanen. Americký obránce za to dostal trest na pět minut a do konce utkání, vedení NHL nicméně rozhodlo, že se zákrokem nebude zabývat disciplinární komise.

Crosby už se do zápasu nevrátil a trenér Pittsburghu Mike Sullivan dnes uvedl, že devětadvacetiletý kanadský útočník utrpěl otřes mozku. "Je ale velmi optimistický a pozitivní a my doufáme, že ho budeme mít brzy zpět," řekl Sullivan.

Dvojnásobný nejlepší hráč NHL Crosby trpí otřesy mozku poměrně často. Jeden z nejtěžších utrpěl v roce 2011 během Winter Classic právě proti Washingtonu a téměř dva roky mu trvalo, než se plně zotavil. Kvůli otřesu mozku také vynechal několik úvodních týdnů aktuálního ročníku, přesto se stal nejlepším střelcem sezony a druhým nejproduktivnějším hráčem.

 

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud