6. května 2017 • 07:15

Jaškin gólem odvrátil konec sezony, Anaheim předvedl obrat SNŮ

Autor: ČTK, jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté St. Louis porazili v utkání druhého kola play off NHL i díky gólu Dmitrije Jaškina Nashville 2:1 a snížili stav série na 2:3. Český útočník, který nastoupil k prvnímu zápasu letošních vyřazovacích bojů, otevřel skóre po asistenci Vladimíra Sobotky a stal se druhou hvězdou utkání. Anaheim porazil Edmonton 4:3 ve druhém produloužení, když ještě čtyři minuty před koncem prohrával 0:3. Ducks vedou v sérii 3:2.



Jaškin, který v základní části dal jen jeden gól v 51 zápasech, nahradil v sestavě zraněného Alexandra Steena a s osmi střeleckými pokusy byl nejaktivnějším hráčem. Čtyřiadvacetiletý útočník se prosadil v úvodu druhé třetiny, když Sobotka po vhazování přistrčil puk na modrou čáru Alexu Pietrangelovi a Jaškin jeho ránu doklepl do odkryté branky.

VIDEO: Podívejte se na Jaškinovu důležitou trefu

St. Louis o těsný náskok přišlo ještě v prostřední části. V oslabení tří proti pěti sice více než minutu odolávali tlaku soupeře, ale po křížném pasu P.K. Subbana se trefil u levé tyčky stojící James Neal. Zápas rozhodl v čas 40:25 z dorážky Jaden Schwartz, který využil, že obrana Nashvillu nebyla po vypršení vyloučení zformovaná a kanadského útočníka si před brankou trestuhodně nepokryla.

Ducks vstali z mrtvých

Obdivuhodný obrat a strhující finiš základní hrací doby předvedl Anaheim. Kalifornský klub ještě na začátku 57. minuty prohrával doma s Edmontonem 0:3, ale třemi góly při hře bez brankáře si vynutil prodloužení. Vyrovnání zařídil patnáct sekund před třetí sirénou Rickard Rackell a jeho trefu ještě prozkoumával videorozhodčí, zda Ryan Kesler nebránil v brankovišti Camu Talbotovi.

Anaheim rozhodl minulé utkání po 45 sekundách prodloužení, tentokrát se na vítězný gól čekalo mnohem déle. Vstřelil ho až v čase 86:57 Corey Perry a Ducks zároveň otočili stav série z 0:2 na 3:2. Anaheim v letošním play off dokázal už podruhé otočit zápas, přestože prohrával o tři góly. Stejný kousek se mu povedl i v prvním kole proti Calgary.

2. kolo play off NHL:

Západní konference - 5. zápasy:

St. Louis - Nashville 2:1 (0:0, 1:1, 1:0)
Branky: 26. Jaškin (Sobotka), 41. Schwartz - 34. Neal. Střely na branku: 32:22. Diváci: 19.168. Hvězdy zápasu: 1. Allen, 2. Jaškin, 3. Schwartz (všichni St. Louis). Stav série: 2:3.

Anaheim - Edmonton 4:3 ve druhém prodl. (0:0, 0:3, 3:0 - 1:0)
Branky: 57. Getzlaf, 58. Fowler, 60. Rakell, 87. Perry - 21. Draisaitl, 23. McDavid, 33. Caggiula. Střely na branku: 64:38. Diváci: 17.358. Hvězdy zápasu: 1. Perry, 2. Getzlaf, 3. Rakell (všichni Anaheim). Stav série: 3:2.

Čtyřiadvacetiletý útočník se prosadil v úvodu druhé třetiny, když Sobotka po vhazování přistrčil puk na modrou čáru Alexu Pietrangelovi a Jaškin jeho ránu doklepl do odkryté branky.
Čtyřiadvacetiletý útočník se prosadil v úvodu druhé třetiny, když Sobotka po vhazování přistrčil puk na modrou čáru Alexu Pietrangelovi a Jaškin jeho ránu doklepl do odkryté branky.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud