13. května 2017 • 06:55

Finále Západu začal výhrou Nashville. Triumf vystřelil Neal, Kaše nebodoval

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Nashvillu zvítězili v úvodním utkání finále Západní konference play off NHL na ledě Anaheimu 3:2 v prodloužení a ujali se vedení v sérii. Porážce Ducks nezabránil ani český útočník Ondřej Kaše, který nastoupil ve třetí útočné formaci a nebodoval.



Predators vstoupili do premiérového konferenčního finále v historii klubu aktivně a během úvodních třinácti minut přestříleli svého soupeře v poměru 13:1! Jenže jediná střela domácích našla cíl a Kačeři tak od 6. minuty po trefě Jakoba Silfverberga vedli 1:0.

Za hosty vyrovnal povedenou tečí Fillip Forsberg a pokračující střeleckou převahu přetavil v úvodu druhé třetiny v druhý gól Nashvillu svou premiérovou brankou ve vyřazovacích bojích Austin Watson. Jeho střela od levého mantinelu sice mířila vedle, do branky se ale odrazila od obránce Samiho Vatanena.

VIDEO: Celý sestřih zápasu Anaheimu s Nashvillem

V dresu Anaheimu strávil na ledě jedenáct a půl minuty poslední český zástupce v bojích o Stanley Cup útočník Ondřej Kaše. A ve 48. minutě byl jedním z clonících hráčů, kvůli nimž brankář Pekka Rinne neviděl střelu obránce Hampuse Lindholma, který vyrovnal na 2:2.

V nastaveném čase byli znovu aktivnější hokejisté Nashvillu (7:2 na střely) a dočkali se zasloužené odměny. V polovině prodloužení si vytvořili tlak v útočném pásmu, který korunoval Neal, jehož tvrdou střelu z pravého kruhu pro vhazování sice zblokoval rukavicí nebo helmou domácí útočník Corey Perry, puk přesto proskotačil až za záda brankáře Johna Gibsona.

MATCH OVERVIEW LEGACY
13. 5. • 03:00
Anaheim Ducks
Anaheim Ducks
2:3
ONLINE
13. května
03:00
Nashville Predators
Nashville Predators
Góly

Domácí: 05:15. Silfverberg, 47:21. H. Lindholm

Hosté: 12:34. Forsberg, 22:42. Watson, 69:24. Neal

Sestavy

Domácí: Gibson – Vatanen, Fowler, Montour, H. Lindholm, Manson, Theodore – Perry (A), Getzlaf (C), Rakell – Silfverberg, Kesler (A), Cogliano – O. Kaše, Vermette, N. Ritchie – L. Shaw, N. Thompson, Wagner.

Hosté: Rinne – Ellis, Josi (A), P. K. Subban, Ekholm, Y. Weber, Irwin – Arvidsson, Johansen, Forsberg – C. Smith, Fisher (C), Sissons – Neal (A), Järnkrok, C. Wilson – Watson, Fiddler, McLeod.

Rozhodčí

Stadion

Honda Center, Anaheim

Návštěva

17 174 diváků

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud