21. května 2017 • 06:57

Nashville udolal Anaheim a od finále NHL ho dělí jedna výhra

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

SOUHRN | Hokejisté Nashvillu se přiblížili premiérové účasti ve finále NHL, když se po výhře 3:1 v Anaheimu ujali v sérii vedení 3:2 na zápasy. Hlavními hrdiny Predators se stali brankář Pekka Rinne, který zlikvidoval 32 střel, a nečekaně i Pontus Aberg, který svou první trefou v play off vstřelil v čase 51:01 vítězný gól.



Bezbrankový stav trval až do 33. minuty, v níž Chris Wagner doklepl do prázdné branky střelu Brandona Montoura. Ale 41 sekund před druhou přestávkou hosté v přesilové hře vyrovnali. V předbrankovém prostoru se nejlépe zorientoval Colin Wilson a bekhendem dopravil puk i s pomocí tyčky za záda Jonathana Berniera, který od prostřední části nahradil zraněného Johna Gibsona.

Vyrovnaný duel překlopil na stranu Nashvillu z dorážky Aberg. Švédský útočník využil své šance, protože do zápasu nastoupil v elitní formaci. Do ní ho posunul trenér Peter Laviolette, neboť v předchozím utkání utrpěli zranění centři Mike Fisher i Ryan Johansen, který podstoupil operaci a do letošního play off už nezasáhne. Vítězství zpečetil v poslední minutě při powerplay Anaheimu Austin Watson.

VIDEO: Podívejte se na sestřih 5. zápasu Anaheim - Nashville

Finále Západní konference - 5. zápas:

Anaheim - Nashville 1:3 (0:0, 1:1, 0:2)
Branky:
33. Wagner - 40. Wilson, 52. Aberg, 60. Watson. Střely na branku: 33:29. Diváci: 17.307. Hvězdy zápasu: 1. Rinne, 2. Aberg (oba Nashville), 3. Wagner (Anaheim). Stav série: 2:3.

Od Mika Fishera se John Gibson překonat nenechal
Od Mika Fishera se John Gibson překonat nenechal

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud