Martin Tomaides
22. května 2017 • 14:23

Kaše sleduje bratrův boj o Stanley Cup: Celý dům je vzhůru, o pauze vytuhnu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejová sezona se po nedělním finále mistrovství světa nachýlila k úplnému konci a kdo ještě v ročníku 2016/17 chce sledovat nejrychlejší kolektivní hru světa, musí do zámoří. V NHL má český hokej na konci května ještě jedno aktivní želízko, Ondřeje Kašeho z Anaheimu. „Celý dům je vždycky v noci vzhůru, rodiče pravidelně sledují každý zápas," říká bratr David, útočník Chomutova.



Michael Dal Colle, Haydn Fleury, Travis Sanheim a Connor Bleackley. Tohle jsou čtyři hokejisté z 1. kola draftu 2014, kteří si ještě nezahráli v NHL ani jediný zápas. Ondřej Kaše byl tehdy zvolen jako hráč číslo 205, po něm už šlo jen pět dalších a přitom je teď nejen v NHL, ale zároveň pouhé dvě výhry od finále Stanley Cupu.

„Draft je všeljakej a pro Čechy, tím jak nejsou tolik na očích, je trochu těžší. Ondra si místo v sestavě Anaheimu podle mě zasloužil hlavně díky své šikovnosti," myslí si dvacetiletý David, který výkony svého o rok staršího sourozence sleduje.

Ale není to samozřejmě žádná legrace, hokej v Západní konferenci je pro diváka z České republiky časově hodně náročný. Utkání z Anaheimu začínají ve 3 ráno a bitvy z Nashvillu, se kterým Ducks bojují o finále, startují o pouhou hodinu dříve.

„Snažím se všechno sledovat, ale ty časy jsou pro mě celkem nepříjemný, takže se vždycky chvíli dívám a pak usnu. Nejhorší jsou přestávky, protože tam často vytuhnu," směje se Kaše.

Na svého bratra a jeho zámořskou misi je pyšný. Stejně jako celá rodina, která stále drží palce. Únorovou premiéru v NHL proti Pittsburghu si nenechal ujít nikdo, sám David si ale zápasy v průběhu sezony vybíral. Dril extraligového života samozřejmě dlouhodobému ponocování nepřeje.

Navíc aktuální informace přichází většinou velmi brzy, a to přímo od zdroje. „S Ondrou mluvíme každý den, s taťkou probírají hned po zápase hokejový věci," popisuje bratr.

A rozhodně je o čem mluvit. Role Ondřeje Kašeho se totiž během vyřazovacích zápasů často mění. Ve druhém zápase série s Predators například odehrál přes 15 minut a také vstřelil gól, v tom čtvrtém to ale zase bylo jen něco málo přes šest minut.

VIDEO: První Kašeho gól v play off

„Cestování sestavou je určitě nepříjemný, ale je rád, že může být v týmu a těší ho každá příležitost, co dostane,“ říká David.

Jeho role možná bude znovu v dnešním klíčovém šestém zápase proti Nashvillu o něco větší, protože mužstvo už oznámilo, že bude postrádat útočnou dvojici Patrick Eaves-Rickard Rakell. A když všechno vyjde a Anaheim přidá ještě dvě vítězství, je plán jasný.

„To se tady pak sbalíme a pojedeme se podívat na finále."

Anaheim slaví druhou výhru v sérii
Anaheim slaví druhou výhru v sérii

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud