26. května 2017 • 06:30

Pittsburgh je znovu ve finále, ve druhém prodloužení rozhodl Kunitz

Autor: ČTK, mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Obhájce Stanley Cupu z Pittsburghu si znovu po roce zahraje o nejcennější hokejovou trofej. Penguins porazili Ottawu 3:2 ve 2. prodloužení a v sérii vyhráli 4:3 na zápasy a v pondělí v prvním finále vyzvou Nashville. Vítězství zařídil brankou v 86. minutě veterán Chris Kunitz.



"Hlavní je, že jsme vyhráli a máme další šanci získat Stanleyův pohár. Vůbec nezáleží na tom, kdo dá vítězný gól. Postup je zásluha všech, každý si na ledě plnil své úkoly a rozhodující gól mohl vstřelil kdokoliv," řekl Kunitz, který v polovině zápasu dal po skvěle sehraném přečíslení první gól utkání. Sedmatřicetiletý útočník skóroval v letošním play off poprvé a na gól čekal přes čtvrt roku.

Ottawa ale vyrovnala už za dvacet sekund, když se z pravého kruhu nádherně trefil Mark Stone nad rameno brankáře Matta Murrayho.

Nerozhodný stav trval až do 52. minuty, v níž se Justin Schultz prosadil v přesilové hře střelou z mezikruží. I tentokrát ale hosté přišli s rychlou odpovědí a dělovku Erika Karlssona, která se odrazila od levé tyče, doklepl do odkryté branky Ryan Dzingel.

VIDEO: Vítězná trefa Kunitze

V prodloužení si více šancí vypracoval Pittsburgh a jeho aktivitu korunoval Kunitz, když střelou bez přípravy z pravého kruhu našel volné místo nad vyrážečkou Craiga Andersona. Ottawa tak i pošesté v klubové historii prohrála sedmý zápas. "Hráli jsme srdcem a na ledě jsme nechali všechno. Nevěřilo se nám, ale bojovali jsme i v situacích, kdy to s námi nevypadalo nejlépe. Nemáme se za co stydět," podotkl gólman Ottawy, který v zápase zastavil 39 střel.

Pittsburgh získal za triumf ve Východní konferenci trofej prince z Walesu a pověry říkají, že pokud se hráči poháru dotknou, tak si už nesáhnou na Stanleyův pohár. Její pravdivost už v minulých letech vyvrátil Crosby, který ji zvedl například loni a bruslil s ní nad hlavou. I tentokrát se trofeje nezdráhal dotknout.

"Mám dojem, že když Pittsburgh v devadesátých letech vyhrával Stanleyův pohár, tak se jí dotkli. My jsme v roce 2008 na trofej nesáhli a ve finále jsme stejně prohráli. O rok později jsme se odhodlali to změnit a uspěli jsme. Proto jsme od toho ani loni a letos neustoupili," řekl kapitán Pittsburghu. Hráči Nashvillu zvolili opačný postup a na trofej za vítězství v Západní konference se jen dívali.

Pittsburgh může být prvním týmem od roku 1998, který obhájí titul. Finálová série s Nashvillem začne v pondělí. "Musíme se připravit zase na jiný typ mužstva. Mají rychlé hráče, aktivní obránce a skvělého gólmana," řekl Kunitz na adresu Predators. Penguins mají zase velkou sílu v útoku, čtyři z pěti nejproduktivnějších hráčů v play off oblékají jejich dres. V čele je Jevgenij Malkin s 24 body.

Finále Východní konference play off NHL:

Pittsburgh - Ottawa 3:2 ve druhém prodl. (0:0, 1:1, 1:1 - 1:0)
Branky: 30. a 86. Kunitz, 52. Schultz - 31. Stone, 55. Dzingel. Střely na branku: 42:29. Diváci: 18.604. Hvězdy zápasu: 1. Kunitz, 2. Schultz (oba Pittsburgh), 3. Anderson (Ottawa). Konečný stav série: 4:3.

Krásným bodyčekem zastavil Jevgenije Malkina obránce Marc Methot
Krásným bodyčekem zastavil Jevgenije Malkina obránce Marc Methot

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud