4. června 2017 • 10:44

Z oblak na dno a zase vzhůru. Vymazal jsem paměť, přiznal hrdina Nashvillu

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nebýt jeho, Nashville by první finále Stanley cupu v klubové historii nikdy nehrál. Nebýt jeho, Predators by v boji o titul neztráceli. Možná. Start finálové série zastihl finského gólmana Nashvillu Pekku Rinneho, hrdinu předchozího průběhu play off, v totálních nedbalkách. Dvě prohry, děsivá čísla, jedno střídání. Takhle se o svatý grál nebojuje, kor pokud jste klíčovým mužem vaší organizace. Duel volume 3 naštěstí ukázal lepší tvář rodáka z Kempele.



Po prvních dvou střetnutích, která Nashville prohrál 3:5 a 1:4, žurnalisté finského gólmana nešetřili. "Zatím největší zklamání finále," solili Rinneho za oceánem. Měli proč. V prvním zápase na ledě Penguins na něj mířilo pouhých 11 střel, on ale čtyřikrát inkasoval. O dva dny později lovil puk ze sítě znovu ve čtyřech případech, dokonce byl střídán.

Čísla měl také věru děsivá. Před finále si držel královský průměr 1,70 branky na zápas a 94,1 % úspěšnost zákroků. Dvě finálka odchytal s průměrem 4,71 a úspěšností 77,8 %, nebe a dudy, viďte?

"První dva zápasy a začátek toho dnešního, kdy jsem také skoro z první střely dostal gól, to pro mě byl docela boj. Hlavně po psychické stránce. V takových chvílích se snažíte vymazat paměť, protože se potřebujete plně soustředit na další zákrok a připomenout si, že hrajete finále a život je vážně krásný," řekl na tiskové konferenci po utkání Rinne.

Usmíval se! Nashville v elektrizující atmosféře natřískané Bridgestone Areny přejel Penguins 5:1 a snížil finále na 1:2. Rinne byl za 27 úspěšných zákroků pasován do role první hvězdy zápasu. V domácím svatostánku se Predators navíc zlepšili v letošním play off na bilanci osm výher a jedna porážka. Hvězdné dvojičce Crosby-Malkin navíc domácí nedovolili jedinou střelu na branku, což se těmto dvou velikánům stalo v jednom útoku vůbec poprvé.

Jak se zápas vyvíjel? Skóre sice otevřel hned v úvodu Jake Guentzel, jenže pak už se trefovali domácí. Bek Roman Josi, který si v duelu připsal i dvě asistence, ve 26. minutě vyrovnal. Jen o 42 vteřin později dokonal obrat Frédérick Gaudreau. Vítězství domácích pak zvýraznili James Neal a ve třetí třetině Craig Smith a Mattias Ekholm.

VIDEO: Podívejte se na sestřih třetího finále NHL

"Myslím, že jsme rozhodně zpátky ve hře," řekl švédský obránce vítězů Ekholm. "Samozřejmě jsme potřebovali zareagovat na dvě předchozí porážky. Všichni jsme byli nervózní a natěšení, abychom už na to mohli vlétnout. A zvládli jsme to skvěle," dodal Ekholm.

"Měli jsme dobrý start. Ale věděli jsme, že budou tvrdě bojovat o úspěch, což také udělali," řekl útočník Sidney Crosby, kapitán Penguins, kteří Stanley Cup obhajují. "Bylo dobré, že jsme po první třetině vedli, ale soupeř pak vyrovnal z přesilovky. To se stane. Jenže my jsme je hodně brzy nechali dát další gól. A pak ještě jeden na konci třetiny nějakých 25 vteřin před přestávkou, což nelze dopustit. Tohle nemůžete udělat nikdy, už vůbec ne v takovýchto zápasech," zlobil se Crosby.

Čtvrtý duel se hraje v noci na úterý od 2:00 SELČ opět v Nashvillu.

 

Hokejisté Nashvillu porazili Pittsburgh 5:1 a snížili stav finálové série Stanley Cupu na 1:2 na zápasy. Ve druhé třetině otočili stav z 0:1 na 3:1.
Hokejisté Nashvillu porazili Pittsburgh 5:1 a snížili stav finálové série Stanley Cupu na 1:2 na zápasy. Ve druhé třetině otočili stav z 0:1 na 3:1.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud