8. června 2017 • 04:20

Hon už se blíží! Mezi TOP 10 volných hráčů NHL je i jeden Čech

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
  • Trh s volnými hráči se tradičně otvírá 1. červenceTrh s volnými hráči se tradičně otvírá 1. červenceFOTO: Koláž: iSport.cz

    1. červenec, jeden z nejzábavnějších dní zámořského hokejového léta, se nezadržitelně blíží. Trh s volnými hráči je i tentokrát zaplněn mnoha zajímavými jmény, mezi nimiž nechybí ani ta česká. Server TSN se pustil do sestavování těch nejlepších hokejistů, kteří budou už brzy bez smlouvy a server iSport.cz vám nejlepší desítku přiblíží.

  • 10. Michael Stone, obránce

    Michael StoneFoto Reuters / Sergei Belski-USA TODAY Sports

    Klub: Calgary Flames
    Věk: 27
    Poslední sezona: 64 zápasů, 15 bodů (3+12)
    Plat: 4 miliony dolarů

    V únoru změnil kanadský obránce poprvé v kariéře dres, tehdy ho Arizona poslala do Calgary. V poušti už se po životní sezoně maličko trápil a posbíral jen 9 bodů ve 45 zápasech. V novém angažmá ale ožil, v 19 bitvách přidal 6 bodů a ukázal, že v sobě stále má ofenzivní instinkt. Zájem by o něj mohl být třeba v Edmontonu.

  • 9. Sam Gagner, útočník

    Sam GagnerFoto Reuters / Charles LeClaire-USA TODAY Sports

    Klub: Columbus Blue Jackets
    Věk: 27
    Poslední sezona: 80 zápasů, 50 bodů (18+32)
    Plat: 650 tisíc dolarů

    Někdejší ofenzivní hvězdička Edmontonu a šestka draftu z roku 2007 měla po mizerné sezoně ve Philadelphii, kde přišla na řadu i cesta na farmu, před sebou krušné léto. Bývalý juniorský mistr světa nakonec podepsal s Columbusem za pouhých 650 tisíc dolarů. Výsledkem byla nejlepší ofenzivní sezona kariéry. Polepší si, o tom nepochybujte.

  • 8. Steve Mason, brankář

    Steve MasonFoto ČTK/AP

    Klub: Philadelphia Flyers
    Věk: 29
    Poslední sezona: 58 zápasů, 26 výher, průměr branek na zápas 2,66
    Plat: 4,1 milionu dolarů

    Nejlepší nováček roku 2009 má za sebou čtyři ročníky v roli jedničky Flyers a je klidně možné, že ze stejné pozice znovu odstartuje další ročník. V brankovišti Philadelphie sice vyloženě nezářil, ale také nezklamal. Potřeboval by se spíš naučit podávat vyrovnanější výkony. Jeho loňský konkurent Michal Neuvirth už novou smlouvu s týmem má, utvoří s ním znovu dvojici?

  • 7. Kris Russell, obránce

    Kris RussellFoto Reuters / Perry Nelson-USA TODAY Sports

    Klub: Edmonton Oilers
    Věk: 30
    Poslední sezona: 68 zápasů, 13 bodů (1+12)
    Plat: 3,1 milionu dolarů

    Jedna z nejžádanějších tváří loňského trhu s volnými hráči má za sebou slušnou sezonu, nicméně ne úplně závratnou. Defenzivně svou činnost zvládal solidně, bodů ale přidal nejméně za mnoho posledních let. Bude to stačit na lukrativní kontrakt?

  • 6. Justin Williams, útočník

    Justin WilliamsFoto Reuters / Charles LeClaire-USA TODAY Sports

    Klub: Washington Capitals
    Věk: 35
    Poslední sezona: 80 zápasů, 48 bodů (24+24)
    Plat: 3,25 milionu dolarů

    Není nejmladší, ale bude žádaný, s tím počítejte. Trojnásobný vítěz Stanley Cupu přináší zkušenosti a stále spolehlivou produktivitu. Je hodně možné, že po něm sahne některý z manažerů, který staví mužstvo z mladých tváří a více než tisíci zápasy ošlehaný Kanaďan si díky tomu ještě vydělá slušný balík. Však už se začalo spekulovat o tom, že se o něj prý zajímá Carolina. Tam mimo jiné poprvé v kariéře zámořskou ligu vyhrál.

  • 5. Martin Hanzal, útočník

    Martin HanzalFoto Profimedia.cz

    Klub: Minnesota Wild
    Věk: 30
    Poslední sezona: 71 zápasů, 39 bodů (20+19)
    Plat: 3,5 milionu dolarů

    Majitel týmu Craig Leipold před pár týdny prohlásil, že lituje, že jeho tým v únoru výměnu za Hanzala uskutečnil. Nebylo to proto, že by český hokejista zklamal, ale proto, že cena za něj byla tehdy vysoká. A tak to taky pořád je. Českobudějovický tank má v zámoří velmi dobré jméno, a bylo by ještě o kus lepší, kdyby nebyl často zraněný. I tak bude zájemců o jeho služby hodně.

  • 4. Karl Alzner, obránce

    Karl AlznerFoto Reuters / Geoff Burke-USA TODAY Sports

    Klub: Washington Capitals
    Věk: 28
    Poslední sezona: 82 zápasů, 13 bodů (3+10)
    Plat: 2,8 milionu dolarů

    Vzor klidu a spolehlivosti na modré čáře. V play off musela americká stálice vynechat několik utkání kvůli zranění, ale sérii v základní části stále drží. Alzner totiž od roku 2010 nevynechal ani jedno utkání Washingtonu! Letos navíc zvládl v 82 zápasech posbírat 23 kladných bodů, své kariérní maximum v sezoně. To mu určitě ve vyjednávání pomůže.

  • 3. Alexandr Radulov, útočník

    Alexandr RadulovFoto ČTK/AP

    Klub: Montreal Canadiens
    Věk: 30
    Poslední sezona: 76 zápasů, 54 bodů (18+36)
    Plat: 5,75 milionu dolarů

    Zodpovědně přistoupil ke svému návratu z Ruska tenhle živelný forvard a připravil si tak slušnou půdu pro vícelétý kontrakt. Kde podepíše? To se ještě uvidí. U Canadiens se mu líbilo, fascinovala ho tradice mužstva, oddaní fanoušci si oblíbili jeho energické oslavy gólů. Navíc dokázal krotit emoce.

  • 2. T.J. Oshie, útočník

    T.J. OshieFoto Reuters / Geoff Burke-USA TODAY Sports

    Klub: Washington Capitals
    Věk: 30
    Poslední sezona: 68 zápasů, 56 bodů (33+23)
    Plat: 4,5 milionu dolarů

    Rozený střelec určitě nebyl u Capitals nespokojený a dal to najevo i nedávno, když sdělil, že je otevřený návratu k týmu. Washington ale po dalším brzkém vypadnutí v play off čekají změny a nikdo neví, jestli se nebudou týkat i amerického šikuly.

  • 1. Kevin Shattenkirk, obránce

    Kevin ShattenkirkFoto Reuters / Charles LeClaire-USA TODAY Sports

    Klub: Washington Capitals
    Věk: 28
    Poslední sezona: 80 zápasů, 56 bodů (13+43)
    Plat: 5,2 milionu dolarů

    Jeho návrat do hlavního města nečekejte, Shattenkirk potvrdil, že hodlá zkusit svou cenu na trhu a že bude asi pořádně vysoká! Zájem už byl slyšet od New York Rangers, dříve se mluvilo také o Torontu, ale ukvapené rozhodnutí nepřijde. Své možnosti hodně zváží. "Čekal jsem na tohle dost dlouho, takže mi dává smysl trochu počkat," řekl.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud