10. června 2017 • 19:00

Potkali se v Pittsburghu. Teď má drsňák Boogieman Jágra trénovat

Autor: mir
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na Floridě už by měli mít jasno, kdo tamní tým NHL povede od příští sezony. Podle obvykle dobře informovaného spíkra stanice TSN Boba McKenzieho se novým šéfem střídačky Panthers stane Bob Boughner (46), někdejší řízný obránce mnoha týmů slavné ligy, posléze úspěšný trenér kanadských juniorů a naposledy asistent kouče v San Jose Sharks.



Jaká je to volba? Rozhodně překvapivá, Florida má při své návratové cestě mezi ligovou špičku vsadit na kouče, který má s NHL „pouze“ hráčské zkušenosti, jako hlavní stratég nemá v lize jediný zápis.

Všeobecně se předpokládá, že se někdejší tvrďák Boughner stane zároveň novým šéfem Jaromíra Jágra. Jeho nadřízení z Panthers podle dostupných informací ladí detaily dalšího ročního kontraktu českého veterána, zanedlouho by mělo být jasno. Jágr se s Boughnerem dobře zná ještě z pittsburské éry, v ročníku 2000/01 obývali tutéž kabinu Pens.

Trenér Bob Boughner by měl převzít v NHL Floridu
Trenér Bob Boughner by měl převzít v NHL Floridu

Rodák z ontarijského Windsoru je o necelý rok starší, než česká ikona, v NHL dohromady posbíral 630 startů a více než dvojnásobný počet trestných minut. Ne, na Roberta D. Boughnera, v branži přezdívaného The Boogieman, se nezapomíná...

A teď si jeho jméno vybavila Florida. Každopádně, Boughner v sobě trenérské schopnosti má, o tom žádná. V letech 2009 a 2010 se svým juniorským týmem Windsor Spitfires ovládl ceněný Memorial Cup, dvakrát byl vyhlášen koučem roku. Před osmi lety se představil českým divákům na Hlinkově memoriálu v Břeclavi, kde s Kanadou turnaj suverénně ovládl.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud