12. června 2017 • 10:21

Rozhodčí sebral Nashvillu čistý gól. Každý dělá chyby, odvětil Rinne

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nashville prohrál klíčové šesté finále s Pittsburghem 0:2, ale přesto v zápase otevřel skóre. Jak je to možné? Má v tom prsty rozhodčí Kevin Pollock, který regulérní branku Coltona Sissonse ve 21. minutě kvůli upísknutí neuznal. Predators se pak snažili co to šlo, ale gól dát nedokázali. Pittsburgh naopak z minima šancí rozhodl. Proto je z něj vítěz.



Filip Forsberg patřil k těm mužům, jejichž produktivita Nashvillu ve finále chyběla. V neděli přesto mohl být tím člověkem, který výrazně pomůže k vybojování sedmého zápasu. Jeho rána švihem Mattu Murraymu propadla mezi lapačkou a betonem a Sissons ji posléze uklidil do odkryté brány. Bohužel pro něj pozdě.

Sudí ztratil puk z dohledu a proto bleskově použil píšťalku. Rychle poznal, jak chybný krok udělal. Obratem se prý také autorovi neuznané branky omluvil, ale šlo o slabou útěchu. Nashville měl větší šance a také tvořil hru, jenže Murray byl fantastický a druhý zápas v řadě zůstal neprůstřelný.

Kdo by čekal z kabiny Predators po utkání zlobu, ten by se mýlil. „Každý z nás dělá chyby, i rozhodčí. Ta dnešní pro nás ale byla tvrdá," řekl Pekka Rinne, který si připsal v utkání 27 zákroků.

VIDEO: Puk je v bráně, jenže bylo pískáno

Měl pravdu, hvizd sudího zazněl skutečně hodně brzy, a to všechno v zápase, kde se uzavírala sezona. Ještě viditelnější všechno bylo v průběhu zbytku duelu, kdy mnohdy rozhodčí naopak jakoby na oplátku nechávali brankáře držet kotouč déle, než obyvkle.

Sportovního ducha místo hořkosti pak ukázal také kapitán Mike Fisher, který si v kariéře ve finále zahrál podruhé a opět neuspěl. „To je sport, selhání lidského faktoru k němu patří," řekl smířeně sedmatřicetiletý útočník, kterému skončila v klubu smlouva.

Smolařem zápasu byl rozhodně Sissons, který si k neuznané brance připsal ještě neúspěšně zakončený brejk a jednu tyčku. „Přesto pokaždé, když jsem dojel na střídačku, jsem cítil, jak všichni věří, že v tom dalším střídání už to tam padne," řekl kanadský centr.

Jenže místo toho se radoval Patric Hörnqvist, muž, který Nashville mezi lety 2008-2014 považoval za svůj domov.

VIDEO: Sestřih utkání Nashville - Pittsburgh

MATCH OVERVIEW LEGACY
12. 6. • 02:15
Nashville Predators
Nashville Predators
0:2
ONLINE
12. června
02:15
Pittsburgh Penguins
Pittsburgh Penguins
Góly

Domácí:

Hosté: 58:25. Hörnqvist, 59:46. Hagelin

Sestavy

Domácí: Rinne (Saros) – Josi (A), Ellis, P. K. Subban, Ekholm, Irwin, Y. Weber – Åberg, Sissons, Forsberg – Neal (A), Fisher (C), Arvidsson – C. Smith, Järnkrok, Watson – McLeod, F. Gaudreau, C. Wilson.

Hosté: M. Murray (M.-A. Fleury) – Hainsey, Dumoulin, Daley, Määttä, J. Schultz, Cole – Sheary, Crosby (C), Guentzel – Kessel, Malkin (A), S. Wilson – Rust, Cullen, Kunitz (A) – Hörnqvist, Rowney, Hagelin.

Rozhodčí

O'Halloran, Pollock – Heyer, Kovachik

Stadion

Bridgestone Arena, Nashville

Návštěva

17271 diváků

Na ledě Pohár potěžkal znovu i Mario Lemieux
Na ledě Pohár potěžkal znovu i Mario Lemieux

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud