15. června 2017 • 04:30

Už jste obchodovali s Vegas? Mlčte, vzkazuje NHL. Manažeři mají embargo

Autor: Daniel Ryl
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

V Pittsburghu už slaví obhajobu Stanley Cupu, ale NHL se k žádné letní dovolené neuchýlila. Kromě toho, že se blíží tradiční draft talentů (23. a 24. června), dojde také na ten rozšiřovací, při němž budou skládat tým Las Vegas Golden Knights. A po spekulacích o domluvených výměnách s ostatními kluby už NHL řekla manažerům, aby o svých obchodech mlčeli.



Zámořská soutěž dbá na pořádek a rozšíření soutěže o Las Vegas vnímá jako velký svátek. Vedení soutěže si tak dává záležet na tom, aby udrželo hokejovou veřejnost v napětí až do rozšiřovacího draftu, který proběhne 21. června v 17:00 SEČ (více informací zde) a oznámen bude o den později.

Ostatní kluby musí poskytnout seznam chráněných hráčů do 18. června (17:00 SEČ), ale už v posledních dnech se zástupci ostatních 30 klubů sešli s vedením Golden Knights a možná už si podali ruce na případnou výměnu.

Vedení NHL ale mělo telefonát se všemi 31 manažery, aby je informovalo o všech nejasnostech a zároveň jim vyřídilo, aby drželi jazyk za zuby.

„Bill Daly konferenčně po telefonu hovořil se všemi manažery, aby jim zodpověděl poslední otázky rozšiřovacího draftu. Navíc jim zopakoval, aby žádné výměny s Las Vegas nezveřejňovali do draftu 21. června,“ napsal na svůj Twitter Pierre LeBrun z TSN Hockey.

Na své nové spoluhráče si tak budou muset počkat fanoušci, ale také český útočník Tomáš Hyka. Zástupce NHL možná zareagoval na rojící se spekulace o výměnách.

VŠE O DRAFTU LAS VEGAS ČTĚTE ZDE


Aby bylo jasno, kluby musí chránit hráče s no-trade klauzulí. Pokud hráč, jako v případě Marca-Andrého Fleuryho ustoupí, můžou mu ji zrušit a nemusí ho zahrnout mezi chráněné hráče. A to je důvod, proč už některé kluby učinily patřičné kroky.

Zástupci Anaheimu už se měli údajně dohodnout s Las Vegas na tom, že nepožádají Kevina Bieksu o zrušení no-trade klauzule, ale Golden Knights si poté nevyberou jiného hráče, kterého nebudou Ducks kvůli povinnosti chránit Kevina Bieksu, moci ochránit. Když si udáme příklad, použijme třeba Samiho Vatanena.

Anaheim si ho chce ponechat, ale kvůli Kevinu Bieksovi už se mu nevejde na listinu chráněných hráčů. Ducks by museli požádat Kevina Bieksu o zrušení no-trade klauzule, aby se jim na listině uvolnilo místo.

To však neudělali, protože se domluvili s Golden Knights na tom, že si nováček Samiho Vatanena nevybere a na oplátku mu za to Anaheim samozřejmě pošle určitou protihodnotu.

V podobném duchu se měli dohodnout také Columbus Blue Jackets ohledně Scotta Hartnella, naopak Las Vegas už prý jednalo s Chicagem Blackhawks o stěhování Trevora Van Riemsdyka a Marcuse Kruegera.

Už to nebude trvat dlouho a soupiska týmu Las Vegas bude na světě
Už to nebude trvat dlouho a soupiska týmu Las Vegas bude na světě

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud