Tomáš Podvín
19. června 2017 • 04:30

TOP 10 hráčů pro Vegas: dva Češi, objev Floridy i hrdina Stanley Cupu

Vstoupit do diskuse
0
  • Nový tým NHL Vegas Golden Knights vybírá hráče z ostatních klubůNový tým NHL Vegas Golden Knights vybírá hráče z ostatních klubůFOTO: Koláž iSport.cz

    V neděli odpoledne se nový tým NHL z Las Vegas dozvěděl, ze kterých hokejistů bude moci vybírat během rozšiřovacího draftu. Z každého klubu si musí vzít jednoho hráče. Největší hvězdy si ostatní chrání, přesto mají Golden Knights odkud brát. Podívejte se na TOP 10 hráčů, které může Vegas ulovit. Vybírali jsme pouze z hokejistů, kteří mají platnou smlouvu i na příští sezonu. Takových totiž musí nový tým vybrat minimálně 20.

  • Sami Vatanen

    Obránce, Anaheim Ducks, 26 let

    Smlouva: Do roku 2020, průměrný plat 4,88 milionů dolarů

    Obránce Sami VatanenFoto Reuters

    Anaheim má mezi obránci přetlak, proto skončil jinak vynikající Vatanen mezi nechráněnými hráči. Pro Vegas by mohl být elitním bekem. Spekuluje se ale o tom, že se Ducks s vedením nového týmu dohodli, aby Vatanena nebrali. Za to samozřejmě museli něco nabídnout, nejspíš hodně zajímavého.

  • Petr Mrázek

    Brankář, Detroit Red Wings, 25 let

    Smlouva: Do roku 2018, průměrný plat 4 miliony dolarů

    Petr MrázekFoto ČTK

    Jedno z největších překvapení. Detroit si raději ochránil veterána Jimmyho Howarda, Mrázkovi se totiž sezona příliš nepovedla. Přestože byl na začátku určený jako jednička, musel nakonec o tuto pozici hodně bojovat. Navíc inkasoval v průměru přes 3 góly na zápas. Pro Vegas by každopádně mohl být velmi zajímavou volbou.

  • Jonathan Marchessault

    Útočník, Florida Panthers, 26 let

    Smlouva: Do roku 2018, průměrný plat 750 tisíc dolarů

    Útočník Jonathan MarchessaultFoto Reuters

    Další velké překvapení měla na svědomí Florida. Ta si totiž neochránila kometu minulé sezony, Marchessault zaznamenal 51 bodů a hlavně nastřílel 30 gólů. V mnoha zápasech byl tahounem týmu, který měl problémy se zraněními. Přesto o něj nejspíš Florida přijde, Marchessaultův odchod do Vegas je velmi pravděpodobný.

  • Matt Dumba

    Obránce, Minnesota Wild, 22 let

    Smlouva: Do roku 2018, průměrný plat 2,55 milionů dolarů

    Matt DumbaFoto ČTK/AP

    Potenciálně velmi zajímavý obránce pro Vegas. Zahraniční experti se shodují, že Minnesota o Dumbu přijde. Dvaadvacetiletý bek je silný při přesilovce, navíc se může ještě hodně zlepšovat. V minulé sezoně měl bilanci 11+23, navíc měl 15 plusových bodů. Zatím se navíc zlepšuje každou sezonou.

  • Tomáš Plekanec

    Útočník, Montreal Canadiens, 34 let

    Smlouva: Do roku 2018, průměrný plat 6 milionů dolarů

    Tomáš PlekanecFoto Reuters / Dan Hamilton-USA TODAY Sports

    Očekávání se vyplnilo, Montreal si českého veterána, který nikdy nehrál v NHL v jiném klubu, neochránil. Není tajemstvím, že Plekanec sní o úspěchu s Canadiens, ale jeho výměna do Vegas je reálná. Podobné typy hokejistů potřebuje každý tým. Český útočník je sice na svou produktivitu drahý, na rok by ho ale Vegas mohlo využít.

  • James Neal

    Útočník, Nashville Predators, 29 let

    Smlouva: Do roku 2018, průměrný plat 5 milionů dolarů

    Útočník James NealFoto Reuters

    Při boji Nashvillu o Stanley Cup se od něj čekalo víc. Neal nakonec zakončil play off s bilancí 6+3, ale měl rovněž 8 minusových bodů. A protože si Predators potřebovali ochránit čtyři důležité obránce, na Neala se nedostalo. Podobně jako u Vatanena se ale mluví o tom, že je Nashville s Vegas dohodnutý, aby kanadského střelce nebrali.

  • Bobby Ryan

    Útočník, Ottawa Senators, 30 let

    Smlouva: Do roku 2021, průměrný plat 7,25 milionů dolarů

    Bobby RyanFoto Profimedia.cz

    Když se ho novináři před časem zeptali, zda by si ho mohlo vzít Vegas, smál se. „Nemyslím si, že budou chtít někoho s mou smlouvou,“ tvrdil Ryan. A opravdu, kontrakt na další čtyři roky s průměrným platem 7,25 milionů dolarů asi bude zásadní překážka. Ryan navíc v minulé sezoně zklamal, připsal si jen 25 bodů. V play off nakonec ale přece jen ukázal, že bodovat nezapomněl.

  • Marc-André Fleury

    Brankář, Pittsburgh Penguins, 32 let

    Smlouva: Do roku 2019, průměrný plat 5,75 milionů dolarů

    Marc-André FleuryFoto Sean Kilpatrick/The Canadian Press via AP

    V Pittsburghu je od roku 2003, vyhrál s ním tři Stanley Cupy. Na tom posledním měl velkou zásluhu, protože skvěle zaskočil za zraněného kolegu Matta Murrayho a například v sérii s Washingtonem byl úžasný. Po triumfu se vzdal klauzule o nevyměnitelnosti, aby si mohli Penguins ochránit právě Murrayho. V Pittsburghu jsou mu za to vděční. Očekává se, že Fleury bude novou jedničkou Vegas.

  • David Perron

    Útočník, St. Louis Blues, 29 let

    Smlouva: Do roku 2018, průměrný plat 3,75 milionů dolarů

    David PerronFoto Reuters / Sergei Belski-USA TODAY Sports

    V minulé sezoně nasázel 18 gólů a přidal 28 asistencí. Přesto se, na rozdíl třeba od Vladimíra Sobotky, nevešel mezi chráněné hráče St. Louis. Zajímavý ofenzivní potenciál ale určitě nabízí. Vegas by mohlo být jeho pátým týmem v NHL.

  • William Karlsson

    Útočník, Columbus Blue Jackets, 24 let

    Smlouva: Do roku 2018, průměrný plat 1 milion dolarů

    Útočník William Karlsson střílíFoto Reuters

    Čtyřiadvacetiletý Švéd nepatří mezi kanonýry, v minulé sezoně dal 6 gólů. Ale taky přidal 19 asistencí a spoustu poctivé týmové práce. Proto měl bilanci 10 plusových bodů. Pro Vegas by byl navíc velmi levný a nedá se předpokládat, že by žádal po konci smlouvu výrazné zvýšení platu. I proto je zajímavý.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud