Martin Tomaides
19. června 2017 • 10:19

Proč Detroit uvolnil Mrázka? Bylo čím dál těžší ho trénovat, zní z klubu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Petr Mrázek jako brankář Las Vegas. To, co by se třeba před rokem zdálo jako úplně nemožné, je teď celkem reálné. Detroit si českého brankáře pro rozšiřovací draft s Las Vegas nechrání a raději si pohlídal veterána Jimmyho Howarda. Proč? Problém prý byl nejen s Mrázkovou výkonností, ale také s jeho přístupem.



Ročník 2016/17 byl pro Petra Mrázka vším jen ne sukcesem. Z padesáti zápasů jich jen osmnáct vyhrál, průměrně inkasoval 3,01 gólu na zápas a úspěšnost zákroků 90,1% byla také slabá. Skvělé akrobatické zákroky střídal s minelami, a to vše během jednoho utkání. Rázem se tak stal mužem, který je k dispozici.

Co se týče brankářské pozice má generální manažer George McPhee z týmu Golden Knights skutečně mnoho luxusních možností. Nabízí se například Marc-Andre Fleury z Pittsburghu, Antti Raanta z Rangers, Carter Hutton ze St.Louis, Philipp Grubauer z Washingtonu, Calvin Pickard z Colorada a další. Pokud se tedy Mrázek z Detroitu stěhovat nechce, určitě se nemusí odchodu do Vegas tolik bát.

Na druhou stranu se McPhee netají tím, že určitě vybere několik hráčů, které získá jen pro to, aby je mohl rovnou vytrejdovat dál. Zákulisní hry mužů v kvalitních oblecích jsou teď v plném proudu.

Nicméně zpátky k českému reprezentantovi. Generální manažer Ken Holland se k volbě chráněných hráčů nechtěl vůbec vyjadřovat, ale tím, že si ponechal Howarda vysílá celkem silný signál směrem k pětadvacetiletému ostravskému rodákovi. Ten vzkaz zní, že v blízké době ho dost možná čeká změna dresu. „Máme za sebou těžký rok," řekl Holland.

Mrázkovi uškodil přístup

Toho naopak nadchly výkony Jimmyho Howarda. Český konkurent ho postupně v předchozích letech připravoval o pozici, ale Američan nezahořkl. Navíc zaujal tím, jak se i v pokročilejším věku v tomto ročníku popasoval se zraněním a jeho výkony měly stoupající tendenci. Předvedl profesionalitu. A ta prý naopak podle zdrojů detroitského beat-writera Ansara Khana právě Mrázkovi chyběla.

„Jeho sebevědomý přístup se sice u Red Wings vždycky líbil, ale někdy působil až moc suverénně a namyšleně a sám si tím škodil," napsal Khan pro mlive.com. „Navíc bylo čím dál těžší ho trénovat," zní hlasy z organizace. To vše navíc i poté, co klub přivedl na pozici trenéra brankářů Jeffa Salajka, Mrázkova oblíbence z Grand Rapids z AHL.

Na český talent teď tedy čeká pořádný kopec práce. Buď si bude hledat nový domov, nebo se pokusí znovu přesvědčit o tom, že je lepší, než Howard...

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud