Jaroslav Kalina
25. června 2017 • 04:58

Češi z NHL o Nečasovi: Má šanci uspět! Voráček s ním mluvil u piva

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Všichni si tím prošli. Čeští hokejisté působící v NHL dobře znají pocit, jaké je to být vybrán ve vstupním draftu. Hvězdnému útočníkovi Jakubu Voráčkovi a brankářům Michalu Neuvirthovi a Ondřeji Pavelcovi udělalo velkou radost, když po talentovaném Martinu Nečasovi sáhl z 12. místa tým Carolina Hurricanes. „Přejeme mu hodně štěstí. Je na začátku dlouhé cesty, ale když se ukáže v dobrém světle, má velkou šanci,“ shodly se opory národního týmu na fotbalové exhibici v Mikulově, kterou pořádala Voráčkova nadace.



Vyplnila se prognóza, že útočník Nečas půjde v draftu NHL vysoko. V prvním kole po něm sáhl tým z Caroliny, který sází na mladé hráče a nejlepší nováček extraligy za uplynulou sezonu má podle české elity dobře do zámoří nakročeno.

„Po Zlaté hokejce jsem si s ním dával pivo a už tehdy jsem mu to nesmírně přál. Myslím si, že dvanácté místo v draftu je skvělý úspěch pro český hokej. Martin je šikula. Budu držet palce, aby mu to v Carolině vyšlo už letos,“ věří Voráček .

Útočník Philadephia Flyers Jakub Voráček a herec David Suchařípa na exhibici v Mikulově
Útočník Philadephia Flyers Jakub Voráček a herec David Suchařípa na exhibici v Mikulově


K české naději, která letos pomohla brněnské Kometě k titulu, se za prosluněného počasí na jihu Moravy vyjádřil i gólman Flyers Michal Neuvirth. „Slyšel jsem, že je velice šikovný. Když v 17 letech pravidelně hraje za chlapy v extralize, o něčem to svědčí. Řekl bych, že v Carolině dostane šanci, i když tam prý Češi moc netáhnou. Je na čase, aby Hurricanes přesvědčil o opaku.“

Z českého mládí se vedle Nečase dočkal vysokého umístění i forvard Filip Chytil. Odchovance zlínského hokeje si v prvním kole z 21. místa vybrali New York Rangers. „Filip to bude mít u Rangers těžší, než Nečas v Carolině, ale ve finále draft nic neznamená. Nezáleží na tom, z jakého místa vybrali před dvěma roky Pavla Zachu nebo teď Martina Nečase. Důležité je, aby se ukázali v co nejlepším světle a pořádně zabojovali o místo,“ myslí si brankář Ondřej Pavelec , který se od 1. července stane v NHL volným hráčem.

Češi z NHL o Nečasovi po draftu: Je to teprve začátek, ať se daří, hlásí Voráček a spol.
Video se připravuje ...

Fotbal s hokejisty vynesl Voráčkově nadaci přes 1 200 000 korun
Hokej pro jednou reprezentační borci hodili stranou. Společně s dalšími osobnostmi si zahráli na fotbalovém turnaji Nadace Jakuba Voráčka, která podporuje léčbu roztroušené sklerózy. Na akci se objevil například letošní vítěz Zlaté hokejky David Pastrňák , herec Jakub Štáfek alias Julius Lavický z populárního seriálu Vyšehrad nebo Tomáš Ujfaluši , bývalý reprezentační fotbalista. Exhibici vyhrál tým hvězd z NHL a z prodeje lístků, tomboly, občerstvení a večerní dražby bylo vybráno celkem 1 209 814 korun na podporu nadace.

Nečas a Chytil po draftu NHL: Vybrali si je v Carolině a NY Rangers
Video se připravuje ...



Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud