30. června 2017 • 08:59

Jágr si stěžoval, že ho v NHL nechtějí a strhl vlnu. Ozvala se KHL i Španělé!

Autor: Daniel Ryl
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čas nezastavíš a roky utíkají. Přesvědčuje se o tom i Jaromír Jágr, který stále nemá smlouvu na další sezonu NHL, a jak sám přiznal, situace není tak jednoduchá jako před 23 lety. „Už mi nikdo nevolá, a když volám manažerům já, nikdo mi to nezvedá,“ napsal na svůj Twitter. Okamžitě tím strhl vlnu zájmu v Evropě, kdy se mu nabídly kluby KHL včetně Omsku a bývalý hráč Bostonu ho naopak lákal do exotické destinace.



„Všude čtu, že volným hráčům volá deset až dvanáct agentů. Mně nikdo nevolá, a když volám já, tak mi to nikdo nebere,“ postěžoval si na svém Twitteru legendární Jaromír Jágr . Ve svých 45 letech se připravuje na další sezonu v NHL, ale zatím stále neví, kde ji stráví.

Napovědět by mohla sobota, kdy se otevře trh s volnými hráči, ale druhý nejproduktivnější hráč historie NHL tomu moc velkou šanci nedává. „Když jsem byl volný hráč v roce 1994, volali mi všichni generální manažeři. V roce 2017 mi nevolá žádný,“ pokračoval dobře naladěný útočník v tweetu, ke kterému připojil dvě fotky z obou zmíněných let.


Zda se jednalo o legraci, nebo to myslel alespoň trochu vážně, to ví jenom on sám a jeho agent Petr Svoboda. Vtipného příspěvku však okamžitě využily kluby v Evropě.

Na Jágra nezapomněli zejména v KHL, odkud dostal tři nabídky. Z oficiálního účtu se přihlásily celky z Chabarovsku i Kazaně a také bývalý Jágrův zaměstnavatel z Omsku. Ohlas vzbudila i reakce Bobbyho Robinse, bývalého bitkaře Bostonu.

Českému útočníkovi totiž nabídl exotické angažmá – ve španělské lize! „Máme pro vás místo v C.H. Jaca. Záruka první lajny i no trade klauzule,“ napsal držitel tří startů v NHL, který ukončil aktivní kariéru před dvěma lety a španělský tým bude od nové sezony jeho prvním trenérským angažmá.

Na oba Jágrovy tweety reagují také fanoušci z celé NHL. Velké zastoupení mají příznivci Montrealu, někteří by rádi viděli legendární číslo 68 zpět v Pittsburghu či Philadelphii a ozývají se i další.

Největší šance se však dává setrvání na Floridě. Panthers mají o zkušeného borce zájem, ale mají jeden důležitý požadavek – musí slevit. Jeho 5,5 milionů dolarů včetně bonusů už by pro ně totiž byla nepřijatelná zátěž.

„S jeho agentem Petrem Svobodou mluvím pravidelně. V podstatě se bavíme každý den. Na dohodu s Jaromírem máme čas až do září, října,“ uvedl generální manažer Dale Tallon. O novém angažmá českého hokejisty by však mělo být jasno dříve.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud