Zdeněk Janda
9. srpna 2017 • 12:44

Jágr vedle McDavida v Edmontonu? Nemusí to být jen sci-fi…

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jenom další z řady zámořských spekulací? Nebo je to něco žhavějšího? Tentokrát by mohlo jít o druhou variantu. Jde o možné spojení Jaromíra Jágra s Edmontonem, tedy klubem, v němž působí útočník Connor McDavid, aktuálně největší hvězda NHL. Na zámořských webech se spolupráce 45leté legendy s kanadskou organizací, v jejíž vedení figuruje i Wayne Gretzky, nejslavnější hokejista všech dob, objevuje jako jedna z variant. Podle informací iSport.cz to ale není žádný úlet…



Láká vás představa, že byste v jednom týmu viděli druhého nejproduktivnějšího hráče všech dob? A vedle něj dvacetiletého talenta, kapitána mužstva, o němž jsou všichni přesvědčení, že si NHL v nejbližších letech totálně podmaní? Jágr a McDavid?

Není to úplná sci-fi představa. Podle informací iSport.cz projevil kanadský klub o českého veterána zájem. Týmu Oilers, kteří procházejí generační obměnou, by se mentor, navíc stále velmi produktivní, mohl hodit.

Edmonton se teď snaží dohodnout s německým útočníkem Leonem Draisatlem (21), jenž by měl být vedle McDavida nebo hráčů jako Ryan Nugent-Hopkins a finský talent Jesse Puljujärvi budoucností klubu. Draisaitl je chráněným hráčem, podobně jako David Pastrňák v Bostonu. K dohodě zatím nedošlo, ale dá se očekávat, že obě strany najdou do začátku sezony kompromis. Času je zatím dost.

„Jsem přesvědčený, že Lea opět uvidíme v našem dresu,“ uvedl nedávno kouč Todd McLellan. „Chceme, aby u nás byl. On to chce také. Takže si myslím, že je jenom otázka, aby se během léta vyladilo pár věcí.“

Oilers mají momentálně pod platovým stropem volných 10,5 milionů dolarů, takže i když se vedení s německou nastávající hvězdou dohodne, na českého veterána by ještě měl zbýt prostor. Jedná se navíc o klub, který díky dravému mládí chce zaútočit na Stanley Cup.

Jágr na nic nespěchá, o žádných konkrétních týmech nechce mluvit „Uvidíme, co se stane,“ opakuje. Trénuje jak s kladenským áčkem, tak chodí bruslit po večerech. Dneska večer se představí v Brně na velkolepé rozlučce někdejšího reprezentačního spoluhráče Martina Havláta.

Edmonton už se během léta dohodl s Jussi Jokinenem, jehož česká legenda dobře zná z Floridy. Oilers nejsou jediný klub, o němž se v souvislosti s Jágrem mluví, zámořské weby zmiňují například i Arizonu.

Pokud dohoda se zámořím neklapne, jako nejpravděpodobnější varianta se jeví, že by hvězdný útočník kmenově hrál za svoje prvoligové Kladno s tím, že by na střídavé starty pomáhal někomu z extraligy. V téhle souvislosti jsou největšími favority Třinec, Plzeň nebo Chomutov.

Jenže jako nejpravděpodobnější scénář se stále jeví setrvání v NHL. A není vyloučené ani spojení s McDavidem…

Jágr by mohl přestoupit do Edmontonu
Jágr by mohl přestoupit do Edmontonu

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud