23. srpna 2017 • 09:14

Calgary se stále zajímá o Jágra. Kouč Flames veterána obdivuje

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejista Jaromír Jágr by mohl přece jen zakotvit v Calgary, které bylo jednu dobu považováno za hlavního uchazeče o jeho služby. Podle informací oficiálního webu NHL se Flames o pětačtyřicetiletou hvězdu stále zajímají. Spekulacím v tomto směru nahrává fakt, že kouč kanadského klubu Glen Gulutzan již v minulosti s Jágrem spolupracoval v Dallasu.



Gulutzan, který je jen o půl roku starší než český útočník, tak dobře ví, co může od Jágra případně očekávat. Pod jeho vedením si olympijský vítěz z Nagana připsal v dresu Dallasu během zkrácené sezony před odchodem do Bostonu ve 34 utkáních 26 bodů za 14 gólů a 12 asistencí. A zůstal Jágrovým obdivovatelem.

"Když jsem ho měl tehdy v týmu... I když už není tak rychlý, jak býval, pod kruhy je stále silnější na puku než většina ostatních kluků v lize. Možná nejpůsobivější kromě všech jeho fyzických dovedností, urostlé postavy a síly, kterou má v rukách, je jeho hokejové IQ, které sahá mimo jakékoliv grafy," řekl Gulutzan během minulé sezony už jako kouč Calgary.

"Pamatuji si, že ještě v Dallasu jsme si sestříhali nějaké klipy. A jako trenéři jsme u nich seděli, koukali na ně a jen si říkali: bože, jak tohle dokázal. Umí dávat góly, umí nahrávat, zvládá všechno. A já myslím, že právě díky tomu může pořád hrát. Navíc má skutečnou vášeň a zaujetí pro hru," doplnil Gulutzan.

I podle jedné z opor Calgary Michaela Frolíka by byl Jágrův příchod pro tým Flames přínosem. "Máme hodně mladé a nezkušené mužstvo. Nějakého staršího hráče, který by ostatní usměrňoval, bychom potřebovali. Takže by to dávalo smysl," řekl Frolík před dvěma týdny českým novinářům.

Reportér NHL Elliott Friedman nicméně nevylučuje ani variantu, že Jágr začne sezonu v Evropě, možná i v české soutěži, a pak se vrátí do zámoří.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud