28. srpna 2017 • 10:35

Stovky milionů pro Pastrňáka? Boston už ukázal, co hvězdičce nabízí

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hotovo ještě není, ale fakta už jsou známá. Boston odtajnil nabídku nového kontraktu pro Davida Pastrňáka a je tedy jasné, že české hvězdičce nabízí 6 milionů dolarů ročně. To je v tuto chvíli neměnné. Podle Boston Globe se sám hokejista pak může rozhodnout, jestli má zájem se Bruins upsat na 6 či 7 let. Pokud podepíše, vyrovná se Davidu Backesovi na pozici čtvrtého nejlépe placeného útočníka klubu.



Phil Kessel, Alexander Ovečkin, Jamie Benn, Joe Pavelski, Henrik Zetterberg a mnoho dalších zvučných jmen skončilo v sezoně 2016/17 v kanadském bodování za v tu chvíli ještě dvacetiletým Pastrňákem. To je hodně slušný start pro vyjednávání nového kontraktu.

Rodák z Havířova si toho spolu se svým agentem byl dobře vědom a podpořil ho také stejně starý Leon Draisaitl z Edmontonu a jeho podpis. Rostoucí hvězda Oilers se před pár dny upsala na 8 let s průměrným příjmem 8,5 milionu dolarů, takže Pastrňákova pozice se upevnila.

Bruins považují českého střelce jako jeden ze stavebních kamenů budoucnosti a nechtějí o něj přijít. Když před týdnem zámořská média přišla s názorem, který rázem z Pastrňáka udělal muže hodného trejdu, generální manažer klubu Don Sweeney okamžitě vystoupil s tím, že mladíka nehodlá vyměnit.

Teď ale zbývá otázka, zda mladému křídlu bude podobný plat stačit. Uvidíme v příštích dnech.

Nejlépe placení hráči Bruins:
1. David Krejčí, útočník, 7,25 milionu dolarů
2. Tuukka Rask, brankář, 7
3. Patrice Bergeron, útočník, 6,875
4. Brad Marchand, útočník, 6,125
5. David Backes, útočník, 6

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud