11. září 2017 • 13:55

Réway je po roce bez hokeje zpět. Věřil jsem v návrat, řekl v Montrealu

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Není to tak dávno, co excentrický mladý útočník Martin Réway válel za pražskou Spartu. Úspěšně pak v roce 2016 pokračoval i ve Švýcarsku v barvách Fribourgu a těšil se na velkou šanci v zámoří, kde patří Montrealu. Jenže během rutinních testů před nováčkovským kempem přišla krutá zpráva. „Lékař objevil, že mám vážný problém se srdcem a rovnou si mě nechali v nemocnici," řekl dvaadvacetiletý slovenský hokejista.



Před nováčkovským turnajem se na startu víkendu postavil před zástup připravených žurnalistů, spocený a spokojený. Zase byl na ledě v plné zátěži, zase cepoval tělo a užíval si tréninkový dril. Vážil si toho, že mohl naskočit zpátky na led.

„Zhruba před pěti týdny jsem podstoupil testy a zase jsem se vrátil na led. Bude těžké se do toho pořádně dostat, ale makám na tom, dřu v tréninku a snažím se zlepšovat," vykládal novinářům. „Téhle šance si moc vážím a jsem rád, že jsem zpět."

Každý, koho někdy v životě zasáhly vážné zdravotní problémy asi ví, jak těžké je začínat znovu. Réway ale zatím vypadá, že je na správné cestě. Z problémového chlapce, který mnohdy mrhal talentem a nechával se zbytečně ovládat svým sebevědomím ja najednou pokorný atlet.

„Bylo fajn být zase v šatně a užívat si ty úplně základní věci, které si člověk za normálních situací vůbec neuvědomuje. Teď je pro mě daleko příjemnější být mezi klukama, vtipkovat, užívat si to. Tyhle věci, které jsou pro ostatní běžné, mě najednou dělají šťastným," vysvětloval Réway svůj postoj.

O tom, co před rokem tak zničehonic pozastavilo jeho kariéru, nechce dopodrobna mluvit. Médiím pouze sdělil, že těsně před kempem začal tehdy cítit horečku a už se vezl. Rázem nastal dlouhý odpočinek...

„Nemůžete vůbec cvičit, nemůžete se ani pořádně hýbat... Pro sportovce je hrozně náročné přestat dělat to, co milujete a jen odpočívat," vyprávěl, ale dodal, že na konec karéry vůbec nepomyslel. „Celou dobu jsem věřil v návrat. Hlavně, že už to mám za sebou, byla to zkušenost."

A brzy ho čeká další. Bude jen na něm, jestli ho čeká místo v NHL, či na farmě v AHL.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud