19. září 2017 • 13:18

Velká šance pro Simona? Na tréninku hraje s Crosbym. A válí!

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dva roky poctivě bojoval o svou šanci na farmě a před sebou má poslední rok smlouvy. Teď by mohla přijít velká šance Dominika Simona v Pittsburghu. Třiadvacetiletý rodák z Prahy o ni poctivě bojuje a užívá si, že v tréninkových zápasech naskakuje v útoku se Sidney Crosbym. Využívá loženky hokejové superstar a užívá si chválu.



UPMC Lemieux Sports Complex viděl v pondělí souboj černých proti žlutým. První tým vedl kapitán Sidney Crosby, který dostal na spolupráci střelce Jakea Guentzela a právě Simona, ten druhý zase táhl Jevgenij Malkin společně s Philem Kesselem a dalším mladíkem Zachem Aston-Reesem.

„Pro mladé chlapce jako je Aston-Reese a Simon je možnost zahrát si vedle takových zaběhnutých borců obrovskou příležitostí. A my zase chceme vidět, co dokáží a jak ze sebe dostanou to nejlepší," řekl pro NHL.com trenér mužstva Mike Sullivan.

Simon si může vzít příklad právě z Guentzela. Když americký útočník v ročníku 2015/16 poprvé po příchodu z univerzitní NCAA oblékl dres farmářského Wilkes-Barre, jeho český kolega v týmu působil první rok. Jenže Pens v Guentzelovi objevili střelecký talent. Poslední ročník už sázel branky v prvním týmu a během následného tažení ze Stanley Cupem se stal nejlepším střelcem celé vyřazovací části.

S Crosbym už je sehraný a Simon k nim zapadl ve cvičném zápase téměř perfektně. Přihrávky si hráči dávali skoro poslepu, český hokejista si pak šikovně dokázal hledat střelecké pozice. Z jedné takové pak skóroval, navíc po luxusní přihrávce Crosbyho.

„Když se člověk vrátí po létě do kempu, zkrátka se snaží pokračovat tam, kde skončil," řekl kapitán Pens a připomněl fungující spolupráci s Guentzelem. „S Domem to navíc teď šlo skvěle, ve třech zápasech odvedl skvělou práci," nešetřil chválou lídr týmu.

Pittsburgh v létě opustily osvědčené tváře útočných řad. Nick Bonino odešel za lukrativní smlouvou do Nashvillu, Chris Kunitz se pokusí popáté v kariéře zaútočit na Stanley Cup v barvách Tampy Bay, Matt Cullen uzavře kariéru v Minnesotě a aspirant na první tým Oskar Sundqvist zkuší štěstí v St.Louis.

Obratem dorazil vlastně jenom bijec a nový ochránce hvězd Ryan Reaves. Na zkoušce v kempu je pak zkušený Jay McClement, který by mohl zaujmout pozici třetího centra, no a zbytek je na mladých tvářích.

Přijde tedy Simonův čas?

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud