20. září 2017 • 20:35

Volná pozice na centru Ottawy? To místo chci, říká chválený Chlapík

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

V NHL odehrál jen 2 zápasy základní části a 1 v play off, přesto s ním v Ottawě počítali. Jenže dvacetiletá hvězdička Colin White v pondělním přípravném zápase proti Torontu utrpěla zlomeninu zápěstí a už je po operaci. Diagnóza? Hráč bude mimo zhruba 6-8 týdnů. Takže co teď s jeho pozicí? „To místo chci," hlásí odhodlaně český talent Filip Chlapík, který má za sebou skvělý kemp a včera v další přípravě za Sens i poprvé skóroval.



Na seznamu hokejových nadějí je White v Ottawě vysoko. Jedenadvacátý hráč draftu z roku 2015 sbíral v posledním ročníku na univerzitě v Bostonu téměř bod na zápas, na juniorském šampionátu k tomu v barvách USA vstřelil sedm branek v sedmi zápasech a pomohl ke zlaté medaili. Vedení Senators ho na konci roku nechalo nejlepší ligu světa ochutnat a mělo pro něj připravenou větší roli.

Jenže všechno se rázem změnilo. Kanadskému týmu navíc chybí zranění Derick Brassard a Clarke MacArthur, tedy borci, se kterými se počítalo. A svou šanci rázem zavětřil Chlapík, nebo "Šlapík", jak ho teď vyslovují zámořští komentátoři.

„Každý sní o NHL a já si letos věřím a vím, že mám na to, abych první tým dokázal udělat," řekl dvacetiletý centr, který za sebou má v zámoří zatím pouze působení v juniorské QMJHL. „Každý trénink se teď počítá a já chci všem ukázat, že o to volné místo na soupisce vážně stojím," vykládal pro Ottawa Sun rodák z Prahy.

VIDEO: Chlapík už dává góly za Senators

Chlapíkovi určitě pomohl také povedený výkon z včerejší bitvy. Na ledě Toronta strávil více, než patnáct minut, dvakrát vystřelil na bránu, připsal si dva hity a také kladný bod. V čase 58:24 střelou do prázdné klece Leafs posunul skóre a uklidnil parťáky. Senators vedli 4:2, další branka o necelou minutu později už výsledek jen podtrhla.

Obratem byl jedním z objektů, na který trenér Guy Boucher a generální manažer Pierre Dorion pěli chválu. A byl samozřejmě potěšen. „Ale hlavně překvapen. Zároveň ale vím, že mám za sebou povedené léto a že to je jen na mně, jestli se na soupisku dostanu," spekuloval Chlapík.

Dobře potrénovat v létě, to byla pro Chlapíka malá změna. Vysoce talentovaný hokejista byl zvyklý přijít na led a hrát, fyzickou stránku často lehce vypouštěl. Jenže s takovou brzy v Ottawě narazil a před rokem mu bylo jasně řečeno, že pokud se nezmění, k podpisu kontraktu přibližujícího NHL rozhodně nedojde.

„Tehdy mě to dost zabolelo, ale zároveň to byla ta nejlepší věc, co se mi mohla stát," vzpomíná.

Teď mu může otevřít velkou bránu s nápisem NHL.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud