21. září 2017 • 10:53

Chytil nadchnul hvězdu i trenéra. Užil jsem si každý moment, jásal

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Filip Chytil vstřelil hned ve svém prvním vystoupení v dresu slavných New York Rangers vítězný gól. Výkon osmnáctiletého Čecha v přípravném duelu s New Jersey udělal na jeho spoluhráče i trenéra Alaina Vigneaulta velmi dobrý dojem.



"Cítil jsem se skvěle. Šlo o můj první zápas po čtyřech týdnech. Nastoupil jsem po boku úžasných kluků, skvělých hráčů. Někteří z nich patří k nejlepším v lize. Užil jsem si každý moment, bylo to velmi vzrušující," vyprávěl nadšeně Chytil.

Kroměřížský rodák vyslal na branku New Jersey celkem tři střely, z nichž nejpovedenější byla ta poslední, jež rozhodla o triumfu Jezdců 4:3 v prodloužení. Chytil prostřelil brankáře Mackenzieho Blackwooda střelou bez přípravy po přesné přihrávce Matse Zuccarella.

"Byl to úžasný pocit vstřelit branku v prodloužení - můj první gól a hned vítězný, to je něco. Mats Zuccarello mi skvěle přihrál, vystřelil jsem a padlo to tam. Byl to úžasný pocit. Jsem rád, že jsme vyhráli," pochvaloval si Chytil, vítěz loňského Hlinkova memoriálu, na němž nastupují hokejisté do 18 let.

VIDEO: Podívejte se na vítěznou trefu Chytila z prodloužení

Představení talentovaného forvarda se jeho spoluhráčům zamlouvalo. "Je to šikovný kluk. Má dobré vidění na ledě. Je dlouhý a také rychlý. Dokáže hrát dobře s pukem a vystřelit. Hrál vážně dobře, předvedl několik slušných věcí," ocenil Chytila Zuccarello.

"Navíc i dobře bránil. Před zápasem jsem s ním mluvil a řekl mu, ať hraje jednoduše, dokud se nedostaneme do útočného pásma, kde si může dělat, co chce. Dnes předvedl hodně šikovnosti," dodal třicetiletý Nor.

S Chytilovou hrou byl spokojený i kouč Rangers. "Odehrál dobré utkání. Všichni jsme viděli jeho bruslařské dovednosti a šikovnost. Není pochyb, že má v sobě něco ohromného. Zakončil zápas ve velkém stylu," prohlásil Vigneault.

Vedení klubu si Chytila vybralo při červnovém draftu v prvním kole z 21. pozice a následně s ním uzavřelo tříletý nováčkovský kontrakt. Minulou sezonu odehrál v extraligovém Zlíně, kde v 38 zápasech zaznamenal čtyři góly a stejný počet asistencí. Reprezentoval na letošním mistrovství světa hráčů do 18 let, v pěti utkáních si připsal stejný počet bodů.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud