25. září 2017 • 13:59

Holky, to koukáte! Prospal za Tampu sázel góly ženské reprezentaci USA

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Velká jména Tampy se proháněla v neděli večer na ledě domácí Amalie Areny. Ale nebylo to v přípravném utkání Lightning proti Floridě (2:4), ale hned poté. Reprezentační tým hokejistek USA se postavil staré gardě domácích, která byla prošpikovaná velkými jmény. A kdo zářil nejvíc? Přece Václav Prospal, který výhru okořenil rovnou hattrickem.



Tampa Bay vstoupila do NHL relativně nedávno, do první sezony se pustila v roce 1992 a mnoho sezon byla věčně omílaným otloukánkem. Však v prvních deseti sezonách jen jednou dokázala vybojovat účast v play off.

Pak se ale vše změnilo a z mužstva se stal spíš obávaný soupeř. Jednou Lightning vyhráli svou divizi, jednou byli vítězi Východní konference a v roce 2004 dokonce vyhráli Stanley Cup.

Tehdy klub vedl jako kapitán Dave Andreychuk, branky střílela jednička draftu Vincent Lecavalier a celá soupiska budila respekt. Tato jména přijela v neděli potěšit příznivce klubu a přidali se mnozí další, jenž dříve dres týmu oblékali. Nechyběli Václav Prospal, Brian Bradley, Adam Hall, Filip Kuba, Dmitrij Afanasenkov, Jassen Cullimore, Nikita Alexejev a mnozí další.

Tihle všichni zabojovali v exhibičním zápase proti americkým reprezentačním hokejistkám a zaválel hlavně Prospal. „Ku..., já bych jel," řekl Prospal v květnu z pozice asistenta trenéra českého národního mužstva kouči Jandačovi, který určoval borce na nájezdy proti Finsku.

Kdyby ho tehdy vedoucí střídačky vzal, asi by neprohloupil. Však se podívejte, jak dvaačtyřicetiletý Prospal ještě stále umí střílet branky.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud