Adam Lacek
26. září 2017 • 04:40

Odplata za bojkot olympiády! NHL během ní nevysíláme, uvedla televize

Autor: Adam Lacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vy nám vezmete hvězdy z olympiády, my vám zase vaše zápasy nepustíme na obrazovku. Americká celostátní televize NBC, která v zámoří pravidelně vysílá přenosy z olympijských her, se rozhodla, že v průběhu olympiády v Pchjongčchangu (7. - 26. února 2018) neodvysílá ani jedno utkání NHL, na které má také práva. Nejde o nic jiného než odplatu za to, že slavná soutěž nepošle do Koreje své hráče. „Je to zdvižený prostředníček Gary Bettmanovi,“ napsal ve svém sloupku uznávaný novinář Larry Brooks.



Od roku 1998 NHL pravidelně vysílala své hráče na olympijské hry. Přitom za to nic neměla, jen kluby riskovaly zranění hvězdných opor. Liga dokonce nemohla používat ani multimediální materiály z Her.

Tomu už vedení ligy řeklo radikální ne. Během olympiády soutěž nepřeruší, a ačkoliv několik hráčů v čele s Alexandrem Ovečkinem už chystalo plán, jak se turnaje zúčasnit, jako zaměstnanci klubů museli stejně ustoupit. Jižní Korea zkrátka není trh, kde by NHL viděla větší příležitost prorazit.

Americká celostátní televize NBC ale jako majitel vysílacích práv na olympijské hry i NHL přichystala odplatu. Během konání sportovního svátku v Pchjongčchangu, tedy od 7. do 26. února, neodvysílá žádné utkání NHL. Pro srovnání, v letošním roce bylo na NBC ve stejném období k vidění hned 20 zápasů.

„Není to nic menšího než symbolicky zdvižený prostředníček Garymu Bettmanovi (komisionáři NHL - pozn. red.) a Nejvyšší radě za zadržení hráčů během jedné z nejdůležitějších událostí (OH) NBC,“ napsal novinář Larry Brooks ve svém tradičním sloupku na webu NY Post.

Jinými slovy, NBC vzkazuje vedení NHL jediné: pokud nepojedete na olympijské hry, představíme je bez vás.

Hráči vs liga: „NHL? Krásné medaile, že?“

Do vedení NHL se s nadsázkou pouští i hráči, naposledy Marc-Edouard Vlasic, obránce San Jose Sharks. Při nedávném představování medailí pro Hry v Jižní Koreji napsal na svém Twitteru k jejich fotografiím jednoduchý vzkaz: „NHL? Krásné, že?“

 

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud