2. října 2017 • 22:30

Rozruch v Calgary, trenér už mluvil s Jágrem! U nás je za Boha, řekl Frolík

Autor: Daniel Ryl
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vedení Calgary sice stále nepotvrdilo podpis roční smlouvy s Jaromírem Jágrem, ale podle všeho se čeká pouze na to, až hokejová legenda přiletí do Kanady. Zámořská média už se o českého útočníka zajímala na pondělním tréninku Flames. V kabině mladého týmu bylo cítit vzrušení a trenér Glen Gulutzan dokonce potvrdil, že mu 45let hráč v neděli večer volal.



Atmosféra na pondělním tréninku Calgary byla zvláštní. Ano, blíží se start nové sezony NHL, ale důvodem bylo i něco jiného – avizovaný podpis smlouvy s  Jaromírem Jágrem . Ačkoliv nikdo informaci oficiální nepotvrdil, v mladém týmu bylo znát nadšení.

Trenér Glen Gulutzan navíc před novináři přiznal, že s českou legendou mluvil. „Jaromír mi v neděli volal, mluvili jsme spolu a byl to příjemný rozhovor.“ I o rok starší trenér byl možná důvodem, proč dal Jaromír Jágr přednost Calgary před nabídkou St. Louis.

Českého útočníka se pokusili přemluvit zástupce generálního manažera Blues Martin Brodeur i trenér Mike Yeo. Oba ovšem slyšeli odmítnutí. Jaromír Jágr chtěl jít jinou cestou – tou kanadskou s Glenem Gulutzanem na lavičce.

Oba se potkali už během výlukové sezony 2012/2013 v Dallasu, kde se Jaromíru Jágrovi dařilo. Glen Gulutzan měl pro druhého nejproduktivnějšího muže v historii NHL slova uznání: „Je to fyzický exemplář, jeho hokejové IQ je mimo všechny tabulky.“

Jágr míří do Calgary. Možná se na starý kolena naučím lyžovat, směje se
Video se připravuje ...

Reportérům se pochopitelně nevyhnul ani Michael Frolík , který je také rodákem z Kladna a v minulosti byl označován jako ‚Baby Jágr‘. „Každý ho zná. U nás v Čechách je za Boha. Kdyby šel do prezidentských voleb, lidé by ho podle mě zvolili,“ vyprávěl s úsměvem kanadským novinářům.

I on si uvědomuje, že příchod 45letého by byl pro jeho tým posunem. „Mít takového hráče jako je Jaromír, je velmi dobré. Posune nás to na další úroveň,“ tuší Michael Frolík.

I on v mládí k Jaromíru Jágrovi vzhlížel, teď se od něj mohou učit jeho mladší spoluphráči. Právě zkušenosti, které jim může předávat, byly jedním z důvodů, proč si Flames českou legendu vybraly.

Calgary Flames - nové působiště Jaromíra Jágra pod drobnohledem
Video se připravuje ...

Když přišla u 21letého Sama Bennetta a 19letého Matthewa Tkachuka řeč na hráče, jenž v nejlepší hokejové soutěži světa debutoval v době, kdy oba nebyli ani na světě, jen se usmívali. A s nimi by mohlo dalších deset borců, protože i oni jsou na tom stejně.

Pamětníkům neunikla ani další zajímavost. Mladý Matthew Tkachuk je synem slavného amerického útočníka Keitha Tkachuka, který byl v roce 1990 na draftu jen několik pozic za Jaromírem Jágrem. Dnes, sedm let po konci jeho aktivní kariéry, si s českou legendou zahraje jeho syn.

Do řad nadšených fanoušků se přiřadila také další bývalá hvězda. Legendární útočník Jeremy Roenick žádal kluby NHL, aby s českým útočníkem podepsaly smlouvu. Nakonec se dočkal a do Calgary vyslal jasný vzkaz: „Děkuji, Flames!“

Podpis Jaromíra Jágra potěšil i legendárního útočníka 

Pokračování Jaromíra Jágra potěšilo také bývalého bijce Coltona Orra. „Miluju tohoto chlápka! Hodně štěstí u Flames, další důvod, proč se přidat k Traveling Jagrs.“

A to nejlepší na závěr. Známá skupinka fanoušků, která už roky jezdí za Jaromírem Jágrem v jeho dresech a dlouhých černých parukách, bude mít svého oblíbence přímo před nosem.

Základ skupiny totiž pochází právě z Calgary a bude symbolické, že na závěr kariéry v NHL budou na Jaromíra Jágra dohlížet ti nejoddanější fanoušci.

Kdo jsou dnes nejšťastnější lidé na Zemi? Travelling Jagrs!

Naposledy na Kladně! Jágr trénoval před odletem do Kanady
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud