9. října 2017 • 06:34

Lundqvist zářil a Rangers mají první výhru. Chytil byl jen v hledišti

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté New York Rangers porazili v jediném nedělním utkání NHL Montreal 2:0 a připsali si první výhru v sezoně. Oproti původním plánům nastoupil do branky Jezdců místo Ondřeje Pavelce zkušený Henrik Lundqvist, jenž pochytal všech 34 střel a dosáhl na 62. nulu v kariéře v NHL.



Z českých hokejistů zasáhl do utkání pouze Tomáš Plekanec v dresu hostujícího Montrealu. Další útočník Canadiens Aleš Hemský zůstal jen na tribuně. V sestavě Rangers poprvé v sezoně chyběl osmnáctiletý talent Filip Chytil.

Ačkoliv se před zápasem objevily zprávy, že se v brankovišti Rangers představí Pavelec, trenér Alain Vigneault se nakonec rozhodl pro švédského gólmana, jenž v minulém zápase v Torontu inkasoval v první třetině pět branek. Pavelec sobotní duel při porážce 5:8 dochytal a inkasoval třikrát.

Lundqvist si dokonale vylepšil pošramocenou reputaci a díky 62. čistému kontu se v historických tabulkách posunul na 16. místo před Waltera "Turka" Brodu. Navíc se pětatřicetiletý gólman dočkal ocenění pro první hvězdu večera

VIDEO: Sestřih utkání Rangers - Montreal

"Nejdůležitější je nechat věci plynout, hodit sobotní zápasu za hlavu. Vím, že umím chytat a že s naší správnou hrou zvítězíme. Musíte tomu věřit," řekl Lundqvist.

Podle majitele Vezinovy trofeje pro nejlepšého gólmana ligy z roku 2012 předvedli Jezdci svou hru, na rozdíl od prvních dvou zápasů v ročníku. "Měli jsme věci více pod kontrolou a využili jsme naši rychlost, když se nám k tomu naskytla příležitost. Pár zákroků navíc mi stačilo. Nepotřebujete předvést osm nebo devět velkých zákroků. Je skvělé, že jsme doma vyhráli a rychle se vzpamatovali," dodal Lundqvist.

Vítěznou trefu si v 18. minutě připsal obránce Brady Skjei, jehož nahození z úhlu si srazil do vlastní branky montrealský obránce Shea Weber. Dva body pro Rangers pojistil v 50. minutě čtvrtým zásahem v sezoně Mika Zibanejad.

Montrealu se dvakrát povedlo dostat puk za Lundqvistova záda, v obou případech ale kvůli porušení pravidel nebyl gól uznán. "Rozhodnutí byla frustrující, ale správná," uznal kapitán Canadiens Max Pacioretty. "Zápasy vyhrajete tvořením hry a rozpohybováním brankáře. Měli jsme šance. Musíme zůstat pozitivní a neustále pracovat na naší hře."

Výsledek:

New York Rangers - Montreal 2:0 (1:0, 0:0, 1:0)
Branky: 18. Skjei, 50. Zibanejad. Střely na branku: 25:34. Diváci: 18.006. Hvězdy zápasu: 1. Lundqvist, 2. Zibanejad, 3. Bučněvič (všichni Rangers).

Henrik Lundqvist přijímá gratulaci k 62. nule kariéry
Henrik Lundqvist přijímá gratulaci k 62. nule kariéry

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud