10. října 2017 • 10:22

Mazák Jágr! Poradil a Calgary zlomilo prokletí. Anaheim setlo po 11 letech

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Calgary je momentálně na dvouzápasovém tripu v Kalifornii. Jaromír Jágr je s týmem, ale jeho premiéra v dresu s plamenem na hrudi se dál odkládá. "Jágr vypadá dobře, ale hrát ještě nebude," sdělil novinářům před zápasem s Anaheimem kouč Flames Glen Gulutzan. Calgary i bez 45leté české legendy v noci z pondělí na úterý dokázalo nad extrémně neoblíbeným soupeřem zvítězit 2:0.



Averze Calgary vůči Ducks pramení z dlouhodobé tristní bilance při venkovních utkáních. V Honda Center vyhráli Flames naposledy ve třetím čtvrtfinále konference 25. dubna 2006. Od té doby vyjeli ztéci "kačeří" tvrz 29krát, a 29krát odešli poraženi. Ve 22 případech byli šmiknuti v základní části, sedmkrát musel klopit hlavu v sériích play off.

"Byl to od nás dnes úžasný zápas. Samozřejmě jsme to měli v hlavách, v naší organizaci se o této sérii porážek vědělo. Ale všechno jednou musí skončit, jsme rádi, že máme dva body a už tuto kuriozitu nemusíme řešit," komentoval výhru kouč Flames Glen Gulutzan.

Jedenáctileté prokletí pomohl zlomit trojlístek hráčů. Autor 43 zákroků Mike Smith a střelci gólů Sean Monahan a Mikael Backlund. Bodík za krásnou asistenci u Backlundova gólu připsal Michael Frolík a českou stopu mírně obtáhnul i Jaromír Jágr .

Sice ani na třetí pokus (nehrál proti Edmontonu, ani proti Winnipegu) se v sestavě svého nového zaměstnavatele neobjevil, po konci dopoledního předzápasového tréninku ale vedl dlouhý hovor s 19letým útočníkem Matthewem Tkachukem.

 

Možná mladé hvězdě po zhruba půlhodinovém rozbruslení říkal, jak se v Honda Center vítězí. Když se tu 45letá legenda objevila letos v únoru naposledy, pomohla tehdy Floridě k výhře 4:1 vítězným gólem.

Kromě rad Tkachukovi stihl Jágr i pohovor s trenérem Gulutzanem. „Máme definitivní plán, kdy nastoupí. Někdy jindy vám o tom našem plánu řekneme více. Jaromír ale teď vypadá opravdu velice dobře. Začíná nabírat na rychlosti," řekl trenér Flames o svém o půl roku mladším svěřenci.

Tkachuk, s jehož otcem Keithem byl Jágr v roce 1990 draftován, pak v duelu zapsal jednu přesnou přihrávku, vítězný gól vstřelil na sklonku druhé třetiny při přesilové hře Sean Monahan.

"Naše přesilové hry dnes rozhodly. Jsem rád, že jsem týmu pomohl překonat tenhle kopaček jménem Anaheim," smál se po duelu brankář Mike Smith, který vychytal své 34. čisté konto v NHL a byl vybrán za první hvězdu zápasu. Na straně Ducks strávil na ledě jen tři a půl minuty útočník Ondřej Kaše, než v první třetině odstoupil kvůli zranění v horní části těla.

Další možnost fajfknout první start za Calgary bude mít Jágr v noc ze středy na čtvrtek v Los Angeles, nebo o dva dny později, kdy Flames doma přivítají Ottawu.

VIDEO: Podívejte se na sestřih zápasu Anaheimu s Calgary

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud