11. října 2017 • 19:52

Co bude dál s Chytilem? Chceme ho mít na očích, říká GM Rangers

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na draftu šel na řadu v prvním kole, stal se nejlepším nováčkem v kempu New York Rangers a následně čtvrtým nejmladším mužem, který kdy naskočil v barvách tradičního klubu do NHL. Řeč je samozřejmě o Filipu Chytilovi. Jenže zápasy nakonec odehrál jen 2 a v nich hrstku minut. Vedení mužstva se teď rozhodlo pro změnu. V sestavě by ho rád měl Zlín, ale zdá se, že sám hráč upřednostňuje zámořský hokej. Stále cítí, že na NHL má.



„Nyní platí, že pokud nebude hrát NHL, bude zbytek sezony hrát u nás," řekl pro Sport generální manažer Zlína Martin Hosták. Tam už osmnáctiletý talent strávil jednu celou extraligovou sezonu. Jenže tak snadné to pravděpodobně ještě nebude.

„Filip je v hlavě stále hráčem pro NHL," řekl v úterý, tedy jen pár hodin po odeslání kroměřížského rodáka na farmu do Hartfordu, generální manažer slavného klubu Jeff Gorton.

Se svou hvězdičkou všechno stihl probrat, sám má v hlavě určitá schémata, ale bylo pro něj důležité i to, co si myslí sám Chytil. Ten kromě AHL mohl stále zamířit také do Ontaria v juniorské OHL. Jeho vývoj je zásadní, nic se nesmí opominout a ani odsun do nižší soutěže nemusí znamenat, že nedojde k návratu do prvního týmu.

„Chceme od něj ještě vidět více. Dříve, než eventuelně dojdeme k názoru, že bychom ho měli vrátit do Česka. Teď vše závisí na tom, jak mu to půjde v Hartfordu, a to může být krátkodobá, i dlouhodobá záležitost," řekl Gorton pro NY Post.

Chytil mimo jiné odstartoval ročník proti Coloradu v útoku s bombarďáky Rickem Nashem a Matsem Zuccarellem. Jenže jeho tým nečekaně prohrál 2:4 a on k necelým 8 minutám na ledě přidal záporný bod a dvě trestné minuty. V následujícím zápase proti Torontu se jeho herní prostor zmenšil na 4 minuty a 59 vteřin a znovu z toho byla prohra. Proti Montrealu už nehrál a sám tušil proč.

„Okamžitě přiznal, že tempo i nasazení se proti přípravným zápasům výrazně zvýšily. Navíc prý byl lehce nervózní a jeho přáním bylo zamířit někam, kde bude mít čas, se dál vyvíjet. A my mu ho s chutí dáme," pokračoval Gorton.

Hosták je s Gortonem v kontaktu a údajně byl ujištěn, že organizace dává přednost Chytilově návratu do extraligy před delším působením v AHL. Tak to v průběhu léta cítil i sám hráč. Jenže mladíkův postoj se začal časem měnit.

„Dříve to pro něj bylo NHL, nebo domov. Řekl jsem mu, že bychom ho měli rádi na očích a mohli sledovat, jak se vyvíjí. Na žádné konečné rozhodnutí zatím nespěcháme," upřesnil Gorton.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud