12. října 2017 • 07:21

Jágrova povedená premiéra. Flames berou dva body, pomohl Frolík

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarůšek nechtěl hattrick: Stálo by to peníze, smál se. Jágr mu hokejky nevrátil
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

SOUHRN | Úvodní zápas Jaromíra Jágra v barvách Calgary se povedl! Napínavou bitvu na ledě Los Angeles vyhrál kanadský tým 4:3 v prodloužení, které rozhodl Sean Monahan. Týmový novic Jágr nebodoval a připsal si za necelých 14 minut na ledě záporný bod. Gólem a nahrávkou přispěl Michael Frolík. Útočník Pavel Zacha přispěl svými prvními dvěma góly v sezoně k výhře New Jersey 6:3 v Torontu a byl vyhlášen největší hvězdou zápasu.



Jágr odehrál první utkání po půl roce. Podle předpokladů nastupoval ve třetí formaci a prostor dostával i v přesilových hrách. Druhý nejproduktivnější hráč v historii soutěže v předchozích osmi debutech v nových týmech zaznamenal celkově deset bodů, ale na ledě Los Angeles vyšel naprázdno.

VIDEO: Sestřih utkání Los Angeles - Calgary

Calgary, povzbuzené výhrami v posledních dvou zápasech, skvěle začalo a po osmi minutách hry vedlo 2:0. Druhou branku týmu a svou první v sezoně vstřelil Frolík, když zužitkoval krásný pas Johnnyho Gaudreaua a zakončil do prázdné klece. Domácí třemi trefami během 36. až 42. minuty otočili skóre, ale Matthew Tkachuk i s Frolíkovým přispěním zařídil prodloužení. To rozhodl v čase 61:02 Sean Monahan.

Zacha první hvězdou zápasu

Zacha zlomil v polovině zápasu nerozhodný stav 2:2, když dostal v přesilové hře perfektní přihrávku od zadního mantinelu do předbrankového prostoru a nikým nehlídaný pohodlně skóroval. Poté český útočník přihlížel z trestné lavice, jak Devils poprvé v klubové historii vstřelili gól v oslabení tří proti pěti. Do tříbrankového trháku poslal hosty Blake Coleman.

VIDEO: První gól Zachy v sezoně

"Věděli jsme, že nás čeká spíše útočnější hokej a že to může skončit 4:3, 5:3, 6:4. Takže stav 2:2 po první třetině nás nepřekvapil. Jen jsme si říkali, nenechme si je utéct a pojďme dát třetí gól," uvedl brankář Devils Cory Schneider. "Nesmírně důležitá byla trefa v oslabení a ještě lépe se nám dýchalo po brance Blakea, protože jsme viděli, jak v minulých zápasech dali čtyři pět gólů za třetinu," dodal.

Toronto zasypalo gólmana Coryho Schneidera padesáti střelami a v 54. minutě Auston Matthews snížil. Naději na bodový zisk ale domácím za chvíli definitivně vzal Zacha, který šikovnou tečí uzavřel gólový účet zápasu.

Penguins znovu porazili Washington

Hokejisté Pittsburghu zvítězili v souboji dvou nejlepších týmů základní části minulé sezony na ledě Washingtonu 3:2. Obhájci Stanleyova poháru dali všechny branky v přesilovkách, jejichž efektivita stoupla i díky návratu uzdraveného Patrika Hörnqvista. Švédský útočník zaznamenal gól a přihrávku. Hostují hvězdy Sidney Crosby a Jevgenij Malkin se neprosadily, domácí Alexandr Ovečkin dal v závěru poslední gól zápasu.

VIDEO: Sestřih utkání Washington - Pittsburgh

"Ohromně pozvedl naše přesilovky, které nám v minulých zápasech moc nešly. Navíc hraje s velkým zápalem a je to bojovník," řekl trenér Pittsburghu Mike Sullivan na adresu Hörnqvista. Naopak domácí kouč Barry Trotz si posteskl, že v oslabení nejen inkasovali, ale vyloučení zároveň znemožňovala, aby se nejlepší lajna dostala do tempa. "Pokaždé, když se dostávala do rytmu, přišel faul. A ještě je soupeř trestal," mrzelo Trotze.

Boston podruhé nestačil na Colorado

David Krejčí a David Pastrňák dostali trenérovu důvěru pro závěrečnou hru bez brankáře, v níž však Boston v Coloradu dvakrát inkasoval a prohrál 3:6. Riskantní hra je také důvodem, proč oba čeští útočníci zaznamenali v zápase dohromady pět záporných bodů. "Bohužel jsme se probudili až ve třetí třetině za stavu 1:4. A power play nám nevyšla," uvedl brankář Bostonu Tuukka Rask.

Hokejisté Anaheimu udolali i bez Ondřeje Kašeho New York Islanders 3:2. Český útočník se zranil v pondělí, ale podle informací klubu není jeho stav vážný a v nejbližších dnech by týmu neměl chybět.

Výsledky:

Toronto - New Jersey 3:6 (2:2, 0:2, 1:2)
Branky: 9. Van Riemsdyk, 14. Moore, 54. Matthews - 10. a 11. Wood, 30. a 58. Zacha, 35. Gibbons, 44. Coleman. Střely na branku: 50:31. Diváci: 19.103. Hvězdy zápasu: 1. Zacha, 2. Wood, 3. Schneider (všichni New Jersey).

Washington - Pittsburgh 2:3 (0:1, 1:1, 1:1)
Branky: 40. Djoos, 53. Ovečkin - 6. Letang, 29. Hörnqvist, 41. Sheary. Střely na branku: 22:36. Diváci: 18.506. Hvězdy zápasu: 1. Hörnqvist (Pittsburgh), 2. Djoos (Washington), 3. Sheary (Pittsburgh).

Colorado - Boston 6:3 (1:1, 3:0, 2:2)
Branky: 33. a 59. Andrighetto, 9. Kerfoot, 21. Jakupov, 36. Duchene, 59. Jost - 18. Marchand, 52. Schaller, 53. Krug. Střely na branku: 37:23. Diváci: 18.011. Hvězdy zápasu: 1. Jakupov, 2. Duchene (oba Colorado), 3. Marchand (Boston).

Anaheim - NY Islanders 3:2 (1:1, 1:0, 1:1)
Branky: 1. Cogliano, 29. Rakell, 46. Eaves - 14. a 48. Nelson. Střely na branku: 30:41. Diváci: 14.553. Hvězdy zápasu: 1. Gibson, 2. Fowler, 3. Cogliano (všichni Anaheim).

Los Angeles - Calgary 3:4 v prodloužení (0:2, 1:0, 2:1 - 0:1)
Branky: 41. a 42. Brown, 36. Kopitar - 4. a 51. Tkachuk (na druhou Frolík), 8. Frolík, 62. Monahan. Střely na branku: 45:37. Diváci: 18.230. Hvězdy zápasu: 1. Brown, 2. Kopitar (oba Los Angeles), 3. Tkachuk (Calgary).

Jaromír Jágr během své premiéry proti Los Angeles
Jaromír Jágr během své premiéry proti Los Angeles

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud