17. října 2017 • 06:45

Tampa porazila Detroit, Mrázek nechytal. Lightning jsou nejlepší v NHL

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Tampy Bay uspěli v jediném utkání pondělního programu NHL v Detroitu 3:2 a čtvrtou výhrou v řadě se vyhoupli do čela soutěže. Hlavním strůjcem vítězství Lightning byl se dvěma trefami Nikita Kučerov, který skóroval ve všech šesti zápasech sezony.



"Na série nemyslím," řekl po utkání Kučerov. "Jen chci pomoci týmu vítězit a čím více výher teď získáme, tím lépe se nám bude v průběhu sezony dýchat a hrát," dodal ruský útočník, který má na kontě už sedm branek.

Tampa Bay si vypracovala v polovině úvodní třetiny dvěma slepenými góly vedení 2:0. Nejdříve Tyler Johnson ujel v oslabení a Jimmyho Howarda překonal střelou mezi betony. Vzápětí se Kučerov při vyloučení Martina Frka trefil přesně z pravého kruhu.

Detroit ale ztrátu smazal v prostřední části. Z trestného střílení se prosadil Justin Abdelkader a po něm vyrovnal z dorážky Mike Green, s devíti body nejproduktivnější bek sezony. Poslední slovo měl ale Kučerov, který v úvodu třetí třetiny špičkou hole usměrnil puk za Howardova záda.

"Je to výjimečný hráč. Dokazoval to už v červenci. Chodil na led čtyřikrát pětkrát týdně, aby zlepšil svou hru, a teď z toho těžíme," řekl trenér Tampy Bay Jon Cooper.

"Snažím se mu posouvat puk, jak jen to jde. Věří si a může skórovat z tolika různých pozic. Například jeho první gól v zápase byl úžasný. Takhle střílet neumí hodně hráčů. Dokonce si nejsem jistý, zda mám tohle v repertoáru i já," doplnil lídr týmu Steven Stamkos.

Detroit po utkání litoval zejména promarněných přesilových her. Nevyužil ani jednu ze šesti, navíc při jedné z nich inkasoval úvodní gól. "Myslím si, že ve hře pět na pět jsme byli lepší, ale rozhodly speciální formace, které daly dvě jejich branky. Zatímco naše vyšly naprázdno," prohlásil kouč Red Wings Jeff Blashill.

V sestavě vítězů nastoupil z českých hráčů pouze Ondřej Palát, protože Andrej Šustr zůstal už pátý zápas za sebou mezi náhradníky. Na druhé straně kryl Petr Mrázek záda Howardovi, který si připsal první prohru sezony, a Frk stejně jako Palát v utkání nebodoval.

VIDEO: Podívejte se na sestřih zápasu Tampy s Detroitem

NHL:

Detroit - Tampa Bay 2:3 (0:2, 2:0, 0:1)
Branky: 23. Abdelkader z tr. střílení, 37. M. Green - 11. a 42. Kučerov, 10. T. Johnson. Střely na branku: 31:26. Diváci: 19.515. Hvězdy zápasu: 1. Kučerov (Tampa Bay), 2. Abdelkader (Detroit), 3. T. Johnson (Tampa Bay).

Hokejisté Tampy se čtvrtou výhrou v řadě vyhoupli do čela soutěže
Hokejisté Tampy se čtvrtou výhrou v řadě vyhoupli do čela soutěže

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud