19. října 2017 • 06:45

Mrázek střídal Howarda po 16 minutách. Prohru s Torontem neodvrátil

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Petr Mrázek z Detroitu zasáhl do středečního duelu NHL v Torontu od 16. minuty za nepříznivého stavu 1:3, dvakrát inkasoval a 19 úspěšnými zákroky nezabránil prohře 3:6. Maple Leafs se díky třetí výhře za sebou vyšplhali do pozice nejlepšího týmu v lize. St. Louis zásluhou hattricku Jadena Schwartze porazili Chicago 5:2. Nikdo z českých hokejistů se bodově neprosadil.



Detroitský gólman Jimmy Howard pustil za svá záda tři střely ze čtyř a přenechal své místo Mrázkovi, který nedosáhl hned na první pokus Connora Browna z levého kruhu pro vhazování. Red Wings v prostřední části dvěma zásahy utkání zdramatizovali a snížili na 3:4.

Uklidnění na hokejky Maple Leafs přinesl v přesilové hře Morgan Rielly, který střelou od modré čáry překonal Mrázka, jemuž před brankou bránil ve výhledu James van Riemsdyk. V 57. minutě dovršil výsledek při power play Detroitu do prázdné branky William Nylander.

"Některé jejich branky byly legrační. Nevím, jestli za všechny mohli gólmani. Podle mě to byl jeden z těch večerů, kdy tam soupeři spadne všechno," řekl trenér Red Wings Jeff Blashill.

Toronto navázalo na utkání proti Winnipegu (7:2) a New York Rangers (8:5) a potřetí v ročníku nastřílelo v zápase minimálně šest branek.

Kanadský celek hraje v NHL od premiérové sezony 1917/18, ale teprve posedmé v klubové historii se mu povedlo vyhrát nejméně šest z úvodních sedmi zápasů. "Je to skvělý pocit, kluci z toho mají radost. Byly to tvrdě vybojované výhry, na což jsme pyšní. Teprve ale začínáme, hraje se dva týdny. Máme před sebou dlouhou cestu. Je dobré takhle začít, ale sezona je dlouhá," prohlásil obránce Rielly, vyhlášený první hvězdou večera.

Osmatřicetiletý Patrick Marleau, který v létě po devatenácti sezonách v San Jose podepsal s Torontem tříletou smlouvu, nastoupil jako osmnáctý hráč v dějinách soutěže do 1500. utkání v kariéře.

VIDEO: Podívejte se na dva góly v síti Petra Mrázka

Češi v St. Louis ani Chicagu nebodovali

Páté vítězství v sedmém duelu v sezoně posunulo St. Louis na první příčku Centrální divize právě před středečního soupeře Chicago. V duelu se představila čtveřice českých hráčů. Z vítězství se radovali útočníci Vladimír Sobotka a Dmitrij Jaškin, v dresu Blackhawks nechyběli obránci Michal Kempný a Jan Rutta. Nikdo z nich nebodoval, Sobotka v závěru utkání nasbíral osm trestných minut.

Los Angeles pokračuje v nejlepším startu ve své historii. O pět branek do sítě Montrealu se postarali pouze dva střelci. Švédský útočník Adrian Kempe dal první hattrick v NHL za necelých jedenáct minut ve třetí třetině, o zbylé dvě trefy obstaral Mike Cammalleri, který k nim přidal dvě asistence.

Kings uspěli potřetí v řadě a posunuli se do čela Západní konference. V šesti zápasech ztratili dvojnásobní vítězové Stanley Cupu pouze bod za prohru s Calgary 3:4 v prodloužení. Nyní je čeká náročná šestizápasová série po kluzištích soupeřů. Montreal prohrál pošesté v sezoně a je nejhorším týmem Východní konference.

NHL:

Toronto - Detroit 6:3, St. Louis - Chicago 5:2, Los Angeles - Montreal 5:1

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud